Представянето на BOSS x Russell Athletic с 4 милиарда импресии за 4 дни

Как Hugo Boss спечели най-голямото отразяване в социалните медии в историята на седмицата на модата

от Redlink
Представянето на BOSS x Russell Athletic с 4 милиарда импресии за 4 дни Снимка: Hugo Boss

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В края на лятото управителният съвет на HUGO BOSS представи пред инвеститорите и обществеността новата си стратегия CLAIM 5, подчертавайки огромния потенциал на компанията да укрепи бизнеса си във всички региони и канали по целия свят.

Въпреки, че са известни с костюмите си, HUGO BOSS виждат огромен потенциал да завземат нови позиции във важния сегмент ежедневни облекла за мъже и жени, предлагайки ежедневно облекло, подходящо за целия ден и за всеки повод. В това отношение сътрудничеството на BOSS x Russell Athletic, представено на седмицата на модата в Милано, е друг голям крайъгълен камък за компанията и за насочването ѝ към по-млада аудитория като GenZ и милениалите.

Следвайки новата си стратегия за растеж на маркaтa и насочване към по-млади групи клиенти, HUGO BOSS отпразнува старта на своята втора колекция BOSS X Russell Athletic с уникално phygital (дигитално и физическо) изживяване.

Физическото представяне на колекцията на бейзболен стадион в Милано създаде само основата за широкото активиране на марката в социалните медии. Събитието бе проектирано като генератор на моменти за постване през цялото време. С глобалния стрийминг по каналите на BOSS, всички клиенти получиха своето „цифрово“ място на първия ред на дефилето.

Актьорският състав и публиката бяха избрани стратегически въз основа на техния профил и статус в Instagram или TikTok. Модели като Джиджи Хадид, Ирина Шейк, Джоан Смолс, Синди Бруна, Алтън Мейсън и Адут Акеч, спортистите Алика Шмит, Трентен Мерил и Рас Имбоден, плюс K-поп звездата Big Matthew и TikTok-ъра Каби Лейм (@khaby.lame) отпразнуваха дебюта си на модния подиум. Каби Лейм, който направи изключителна поява за затварянето на шоуто, е един от най-успешните създатели на съдържание в TikTok със 113 милиона последователи, а BOSS е първата модна марка, публикувана някога в канала му. Звездите на социалните медии като Киара Ферани, Федез, Фай Хадра, Аван Джогиа и Бенджи Крол, споделиха своите преживявания през деня.

Феноменалният дигитален buzz, създаден по целия свят, надмина всичко, което марката е виждала досега. Това направи събитието по представянето на BOSS x Russell Athletic по време на Fashion Week Milan най-голямото социално събитие в историята на HUGO BOSS с общо 3,9 милиарда импресии и над 25 милиона engagements във всички социални канали, постигнати само за 4 дни.

Освен силната позиция на марката BOSS в социалните медии преди събитието, специалните кампании на марката в TikTok и Instagram са важен елемент за по-нататъшното засилване на марката и достигане до нови и по-млади клиенти.

Съпътстващата кампания в TikTok включва предизвикателство под хаштагa #BossMoves, с което феновете могат да спечелят пет уникални колежански якета Boss x Russell Athletic NFT, както и wearable филтър. Кампанията между BOSS и TikTok е първата по рода си в тази форма. С нея BOSS възприема концепцията за „метавселената“ и я използва специално за свързване с нови целеви групи. В рамките на една седмица хаштаг предизвикателството е постигнало 3 милиарда гледания, а 1,3 милиона видеоклипове, свързани с предизвикателството са създадени от аудиторията на TikTok

Специалната кампания в Instagram, която увеличи с близо 1600% engagement-а в Instagram акаунта на BOSS, включваше специални reels продукции и привлекателно съдържание. Девет индивидуални reels, IGTV, множество емисии и публикации на stories бяха създадени в реално време, което генерира високо ниво на ангажираност и внимание преди, по време и след събитието. Общо 14 участващи създатели представиха своите тоалети по уникален и забавен начин чрез Instagram reels, включително Каби Лейм, Алиша Шмидт, The Elevator Boys, Futuristix и Olivia LVS, и Ева Апио. Всички представени стилове и продукти на BOSS x Russell Athletic също бяха интегрирани в съответните reels чрез shopping функцията и други публикации, за да позволят на публиката да прави безпроблемни покупки на момента.

"През август ние представихме новата си стратегия заедно с нашата визия, да се превърнем във водещата премиум технологична модна платформа в световен мащаб. Само шест седмици по-късно доказваме, че сме повече от готови да заемем това място в модната индустрия в бъдеще “ коментира Даниел Гридер главен изпълнителен директор на HUGO BOSS AG.