Prada Candy Eau de Parfum използва виртуален модел като лице на аромата

Новата кампания на Prada Candy "Преосмислете реалността"

от Redlink
Prada Candy Eau de Parfum

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Prada Candy предлага свободен поглед към гурме ароматите с неконвенционалния си обонятелен баланс, съчетаващ радостни и пристрастяващи карамелени акорди с благородна и топла бензоинова смола, която носи безпрецедентна изтънченост и елегантност, за да се слее творчески с копринен и обгръщащ облак от бял мускус. Колекцията от аромати на Prada Candy се състои от четири женствени аромата, всеки от които въплъщава свободни гледни точки и удоволствия.

Създаден през 2011 г. от майстора парфюмерист Даниела Андрие под творческото ръководство на Miuccia Prada, ароматът лицензира L’Oreal за производството си от 1.01.21г, като преди това лицензът му се държеше от Puig. Флаконът на аромата и самият аромат остават непроменени. L’Oreal цели да привлече млади потребители към марката с парфюмната вода Candy и се опитва да я наложи с комуникация, която цели да намери силен отзвук сред младите поколения.

„Prada Candy е първият досег до марката за Gen Z и младите Millennials. Винаги е бил младият и дързък аспект на марката, но днешната младост е различна от вчерашната, така че имаше нужда от актуализиране на нейната платформа и послание“, заяви Ян Андреа, глобален мениджър на Prada Beauty в L’Oréal.

Prada Candy се отказва от традиционния подход за използване на известни лица или инфлуенсъри като посланици на марката и представи Candy – дигитален персонаж и „виртуална муза“, създадена от марката като лице на аромата. Тя е първото в света виртуално създадено лице на аромат.

Candy е представена като „родена от компютърен бъг“ и е вдъхоновена от целевата аудитория на аромата – „поколението TikTok”. Candy е ефирна, водена от непрекъснат си стремеж да поставя всичко под въпрос, да се свързва и да се развива.

След тийзър в социалните медии на Prada с покана за преосмисляне на реалността, маркетинговата кампания на PRADA Candy Eau de Parfum се състои от снимки и поредица от кратки филми, изобразяващи дигиталната муза на Candy, взаимодействаща с флакона на парфюма в реалния живот. Кампанията ще акцентира на канали като Twitch, Snapchat и TikTok, за да взаимодейства с поколението Z.Награждавания филмов режисьор, сценарист и продуцент Николас Уиндинг Рефн, който е режисирал трилогията Pusher и филмите Drive и The Neon Demon, придава смелата си, изпълнена с въображение визия към алтернативната, преосмислена реалност на Prada Candy, създавайки пространство, където познатото взаимодейства с новото.

Визиите на кампанията са дело на френският фотограф Валентин Херфрай, който прокарва границите на съвременната цифрова фотография. Във визиите от кампанията Херфрай си играе с възприятията на реалността и ловко улавя дигиталната муза на Prada- Candy между измеренията на изкуството, модата и технологиите.

Все по-голям брой козметични марки изследват използването на виртуални инфлуенсъри. L’Oréal Group пусна първия си виртуален идол през март с г-н Оу, описан като екологично мислещ китайско-френски предприемач в стил аниме, който работи в индустрията за красота. През 2019 г. немската марка за грим Essence Cosmetics създаде "стажанта" Kenna, а SK-II на P&G разработи Yumi. L'Occitane "нае" самостоятелно създадения Luo Tianyi за своята кампания на живо в Китай.