По дрехите посрещат

Новата кампания на H&M във Великобритания и САЩ, насочена към младите мъже, на които им предстои интервю с работодател

от Redlink
По дрехите посрещат

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Чували сме, че първото впечатление за даден човек се получава в първата секунда от запознанство с него, така че дрехите, които хората носят, са от решаващо значение. Цитирано от H&M изследване показва, че потенциалните работодатели оценяват кандидата за работа само за една секунда, въз основа на първите си впечатления от него. H&M откриват също така, че не всеки мъж, който отива на интервю за работа притежава костюм, нито има пари да инвестира в такъв.
H&M базират на тези прозрения новата си кампанията във Великобритания One / Second / Suit , която представя безплатната услуга на марката за 24-часов наем на костюми, за да помогне на младите мъже, търсещи работа да имат самочувствие и да направят добро първо впечатление по време на интервю с работодатели и да не пропускат добри възможности за работа.

Програмата Its One / Second / Suit е създадена съвместно с Uncommon Creative Studio, ще позволи на хората да наемат безплатно мъжки костюм на H&M за 24 часа и да го върнат след интервю за работа.

Видео-клипът, популяризиращ инициативата, създаден също от Uncommon и продуцентската компания Anonymous Content, започва с репликата: „Първото впечатление се прави за по-малко от една секунда.“ В клипа виждаме как различни млади мъже се готвят за интервюта за работа, докато гласовете на техните майки ги насърчават и им казват колко наистина се гордеят с тях. Режисьор на клипа е Марк Романек - най-известен с музикалните си видеоклипове за изпълнители, включително Бионсе и Джони Кеш, и игрални филми като One Hour Photo и Never Let Me Go. За да се възползват от Its One / Second / Suit търсещите работа могат да резервират костюма си и да насрочат безплатна доставка онлайн чрез портала на H&M. Наемателите имат право да използват костюма през целия ден, след което ще трябва да го върнат в предварително закупената чанта за тази цел. Те няма да носят отговорност за незначителни щети, но в случай на големи щети ще трябва да платят пълната цена на дребно за костюма. Понастоящем може да бъде нает само един костюм: тъмносиньо сако и панталон, като комплекта включва вратовръзка, бяла риза и червена кърпичка. Размерите варират от XS до XXL. След като бъде направена поръчка, костюмът ще бъде доставен на адреса на търсещия работа на датата, която е избрал. Костюмите идват от отдела H&M Man, като все още не е ясно дали H&M ще пусне отделна услуга за отдаване на костюми или работни облекла за жени в близко бъдеще, но потребителите в Twitter вече задават този въпрос.

Кампанията стартира във Великобритания от 15 април и ще стартира тестово в САЩ на 13 май, за да се измери търсенето на клиентите там.