Pizza Hut представя лимитирана серия кутии с AR версия на популярната игра PAC MAN

Активацията е част от "НЮ-Сталгия" – новата концепция на Pizza Hut, в чест на всичко, което феновете обичат и свързват с марката.

от Redlink
Pizza Hut представя лимитирана серия кутии с AR версия на популярната игра PAC MAN

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

„Няма много марки с по-емблематични елементи от нас, независимо дали става въпрос за червените чаши, карираните покривки, връзката с поп културата и развлеченията като PAC-MAN или нашата емблематична Pan Pizza“, казва Джордж Феликс, главен маркетинг директор на Pizza Hut. „Докато се стремим да се свържем с ново поколение любители на пицата, ние се впускаме в онези неща, които правят Pizza Hut страхотна по модерен и актуален начин.“

Марката-икона Pizza Hut апелира към носталгията на феновете си и обяви старта на нова бранд кампания, базирана на концепцията за „Ню-сталгия“ – модерен прочит на емблематичните елементи на марката.

Кампанията е едногодишна и е създадена с агенциите GSD & M и Tool of North America. Като част от нея лимитирана серия от кутиите с големи пици ще имат отпечатан лабиринта на легендарната аркадна игра Pac-Man и QR код, който при сканиране със смартфон преобразува кутията в интерфейс с добавена виртуална реалност (AR), позволяващ на хората да играят на Pac-Man. Играчите, които споделят своите резултати в Twitter, ще участват в томбола, в която могат да спечелят персонализиранa Arcade1Up Pac-Man класическа машина за игрa.

View this post on Instagram

A post shared by Pizza Hut (@pizzahut)

В близкото миналото ресторантите на Pizza Hut в САЩ обикновено са имали стая с аркадни игри, където феновете са можели да ядат любимата си пица и да играят едновременно. А коя игра може да възбуди по-ненаситен апетит от "Пак-Ман"?

„Дизайнът и създаването на PAC-MAN бяха вдъхновени от формата на пица с извадено парче, което прави това партньорство толкова подходящо за марката PAC-MAN“, каза Ютака Фуз, ръководител на лицензиране и брандиране в BANDAI NAMCO Entertainment Inc. "Игрите PAC-MAN и пиците Pizza Hut заемат специално място в спомените на много хора; ние сме развълнувани, че имаме възможност да създадем забавни спомени за ново поколение фенове на PAC-MAN и Pizza Hut чрез това сътрудничество."

За старта на кампанията, Pizza Hut са обедини сили с америакнския актьор и комик Крейг Робинсън. Робинсън ще бъде лицето на Pizza Hut и на кампанията през останалата част от годината. Той се превъплъщава в хлапе по душа и върховен любител на пицата в новия телевизионен спот „Dots“, докато се наслаждава на пица Tastemaker и играе на PAC-MAN - точно както в старите дни, вечеряйки в Pizza Hut. Интериорът в клипа е създаден да напомня за класическите интериори на веригата в миналото, с емблематичните лампи „Тифани“ и карираните покривки.

От Pizza Hut заявяват, че кутията с AR играта PAC-MAN и телевизионният спот са само началото. През цялата година Pizza Hut обещава да подхранва любителите на пицата с нови иновации, връщайки емблематични пици и използвайки забавленията и поп културата по нови и неочаквани начини.