Пет нови вида инфлуенсъри, които променят стратегиите на марките

от Redlink
Пет нови вида инфлуенсъри, които променят стратегиите на марките

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Първоначално възникнали едва ли не като прищявка в предпочитанията на хората в социалните медии, инфлуенсърите се превръщат в легитимен маркетингов феномен, който марките от всяка индустрия не могат да игнорират. Новите поколения инфлуенсъри преосмислят влиянието на всичко, от красота и мода до виртуална реалност и е-спорт, като същевременно отразяват една по-широка промяна в обхвата на марката.

Атлетите активисти. Ангелите на Victoria’s Secret „паднаха“ и през юни са заменени с VS Collective. Новата група ангели се състои от седем жени инфлуенсърки, известни със своите спортни способности и постижения - включително Меган Рапиное, футболна звезда и активистка за равнопоставеност на половете, което отразява намерението на компанията да „спре да бъде за това, което искат мъжете, и да бъде за това, което жените искат ” - според главния изпълнителен директор Мартин Уотърс.

VR инфлуенсъри. През април VIVE публикува списък с топ 100 на VR инфлуенсърите. Тези „One-to-Watch“ (феномен, който трябва да се наблюдава) помагат за прокарването на идеята за VR (виртуална реалност) от относително нишова технология към бъдеще, в което можем да си представим VR слушалки във всяко домакинство, на работното място и в класната стая,“ казва Ю-кай Чоу, ръководител на дигиталната търговия в HTC VIVE. Виртуалните инфлуенсъри в YouTube, геймърите и TikTokers са световно признати, информират и вдъхновяват милионите си последователи за възможностите на VR. Тяхната популярност и нарастващият брой последователи показват, че популярността на VR се увеличава навсякъде, не само на определени пазари.

Gamefluencers (инфлуенсъри в игрите) Ралф Лорън се присъединява към # G2Army през юни като ексклузивен дизайнер на марката в esport. Звездата на League of Legends Мартин ‘Rekkles’ Ларсон е един от първите геймъри-инфлуенсъри и като такъв участва в кампанията на Ралф Лорън Wimbledon.

Streamfluencers (инфлуенсъри, които записват видеа). Журналистка, комик, майка на две деца: Ели Гибсън е уникален - макар и не необичаен – ифлуенсър. Тя представлява нарастваща група хора, чийто талант да правят видео и размера на публиката им надхвърлят игрите. Това, което е започнало като забавно разсейване с гейминг за Гибсън през януари, я превръща от обикновен сътрудника на Guardian в стриймър на Twitch, комик и подкастър с почти 2000 последователи, които непрекъснато се увеличават.

Радетели за психично здраве. Сред поредица от събития, приложението за медитация Calm обеща подкрепа за Наоми Осака през юни тази година, след като тенисистката отказа да участва в пресконференция за Откритото първенство на Франция по причини, свързани с психичното й здраве. Разпознавайки се като естествен социален защитник, Calm се възползва от възможността да повлияе на феновете на Осака, които подкрепиха решението й да даде приоритет на психичното си здраве. По този начин приложението генерира промяна от този еднократен акт и предизвика подкрепа за своята основна тема, върху която е изградена марката.

Всички тези примери доказват, че марките се възползват от шанса да се отдалечат от типичните инфлуенсъри и да се насочат към нова форма на инфлуенсър маркетинг, който да е в по-тясно съответствие ценностите на компанията - както и ценностите на целевата аудитория. Тези нови видове инфлуенсъри отразяват стремежа на марката да се свърже с потребителите на по-смислено и автентично ниво.