Пет неща, за които външната реклама работи отлично

Компанията Kinetic публикува проучване, базирано на тригодишни анализи, в което посочва пет посоки, в които външната реклама работи за марките.

от Redlink , Източник: WARC
Пет неща, за които външната реклама работи отлично

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

С постепенното отменяне на противоепидемичните мерки и настъпващото лято, все повече хора са навън и облъчвани от външната реклама (или ООН – out of home). В своя нов OOH Playbook, базиран на тригодишно проучване, компанията Kinetic подчертава, че външната реклама е особено добра за постигане на пет основни резултата за марката.

Познатостта на рекламите е свързана с дългосрочно запомняне. Големият ООН формат и малкият формат, и двата с подходящи послания, са ключови за постигането на познатост чрез натрупване на впечатления.

Положителното впечатление от марката е свързано с честотата на съобщенията и се образува от високочестотни контакти с посланието, каквито са позициите край пътя, брандирани автобуси и други транспортни средства.

Възприятието за качество на продукта се влияе от качеството на комуникационните кампании - медийните планове, които искат да осигурят качествени показатели, трябва да включват първокласни страни на ООН, първокласни пространства и първокласни производствени техники.

Препоръката на един потребител към друг се обуславя от осигуряването на голямо време на престой с марката и изграждане на позитивно отношение - ние прекарваме повече време с неща, които харесваме.

Съотношението цена / качество е хората да чувстват, че това, което плащат за даден продукт, си заслужава парите. Това се обуславя от осигуреното от външната реклама дълго време на престой с визията на марката и първокласна среда.

„Има някои открития в проучването, които подчертават важността на различните аспекти на медийното планиране, които често са подценявани. Например важността за планиращите да имат предвид нивата на престой с марката и честотата на контакта, както и ролята, която играе времето в решението за покупка. Разбирането на ролята на OOH отвъд CPT вдига летвата за медийно планиране на OOH ”- Джени Ропър, ръководител на Insight в Kinetic.

Тригодишното проучване върху инвестиции в медии в размер на 2,2 милиарда британски лири между 46 марки, водено от Kinetic, е анализирано в съпоставка с данни на YouGov Brand Index и данни за въздействието върху аудиторията на Route. Автоматично са измерени количествено резултатите от повишаването на познатостта на марката, докато мета-анализът идентифицира ключови тенденции и поведенчески принципи.