Парижка красота и аржентински страсти

Вижте видеото на модна къща Sadaels за Paris Fashion Week

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Последната година доказа, че да се провежда дигитална седмица на модата е мисия, близка до невъзможната. Почти изключено е да се пресъздаде на екран очакването, интригата около всяка нова колекция, събирането на аудиторията, първите стъпки на подиума под звуците на внимателно подготвения саундтрак и еуфорията на финала.

От друга страна смесеният формат на представяне - едновременно ревю и дигитални формати - изглежда ще остане като модел за доста време напред. Това принуди модните къщи да променят наложени от десетилетия модели и дадат поле за изява на артисти от други области на изкуството – художници, режисьори, композитори. Резултатът не рядко е самостоятелно произведение на изкуството.

Такъв е и филмът, който представя колекцията на модна къща Sadaels за предстоящия есенно-зимен сезон 2021/2022 година. Младият дизайнер Хуан Хернандез Даелз е от белгийско-аржентински произход, първият му бутик е открит в Буенос Айрес само преди пет години, а колекциите си предпочита да представя в Париж, тъй като образованието му е европейско – най-напред е учил в Антверпен, след това в Лондон – две от най-добрите школи по мода в света.

Всичко това е събрано в един прекрасен филм с недвусмисленото име „Рай“, съчетаващ несъвместими неща като изоставена църква, свободно разхождащи се кокошки, традиционния аржентински танц „маламбо“ и играта боче с манекенки, танцьори и певци. Без да има ясен наратив, филмът е абсолютно омагьосващ, напълно в традициите на магическия реализъм.

Филмът е създаден от Corera с участието на дизайнерите Хуан Даелз и Мартин Холцман, песента се изпълнява от музикантите Virginia Correa Dupuy и Vida Spinetta.