NUDGESTOCK – най-големият фестивал на поведенческите науки стриймва на живо на 10 юни 2022

Юбилейното десето събитие обещава да бъде по-голямо и по-умно от всякога

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

От 2013 година практиката за поведенчески науки на Ogilvy – Ogilvy Consulting, провежда Nudgestock във Великобритания. През 2020-та пандемията от COVID-19 принуди Nudgestock да се превърне във виртуалното глобално събитие, каквото е и днес. Миналата година събитието имаше над 40 000 онлайн посетители.

Nudgestock, най-големият фестивал за поведенческа наука и творчество в света, отбелязва тази година своята десетгодишнина със събитие, което обещава да бъде ПО-ГОЛЯМО и ПО-УМНО от всякога. За трета поредна година Nudgestock ще бъде достъпен безплатно на живо и онлайн по целия свят. Денят на разговори, провокации и дискусии тази година ще се проведе в петък, 10 юни, с програма, курирана от Ogilvy Consulting и с домакин легендата в поведенческите науки Рори Съдърланд.

В свят, в който тенденциите идват и си отиват, поведението, което сме развивали в продължение на хиляди години, е все по-предвидимо. Знаейки това, какво могат да научат марките от поведенческите науки, които могат да помогнат за оформянето на бъдещето? Какви са психологическите последици от VR? Как изглежда търговията в нашия нов свят? И как можем да помогнем на служителите да направят по-добър избор, като същевременно помагаме на другите да направят същото?

Тазгодишният фестивал ще изследва поведенческите черти на потребителите, които ще определят новия дневен ред на марките и организациите в 21-ви век. Сесиите ще бъдат организирани около три централни теми: устойчивост, дезинформация и анти-тенденции.

Сред лекторите на NUDGESTOCK 10 са:

Мая Шанкар – бивш старши съветник на президента Обама в Белия дом и старши директор по поведенческа икономика в Google, която ще говори за обществените политики, опита си от нейния подкаст и работата си през годините, както и какво е научила от екипа по поведенчески науки в администрацията на президента Обама;

Експертът по виртуална реалност от Goldsmithс University of London Силвия Пан ще сподели известното си изследване за това как можем да изучаваме моралните инстинкти на хората в метавселената. Тя ще се задълбочи в психологията на това преживяване и ще покаже как можем да използваме магията на виртуалната реалност, за да подобрим как се свързваме един с друг, сега и в бъдеще.

Автор на бестселъри и речи за Белия дом Дан Пинк разкрива трика на дългосрочната мотивация. Той ще говори за това как съжалението за постъпки в миналото е нашата най-неразбрана и потенциално най-преобразуващата ни емоция, и ще обясни как да използваме съжаленията си, за да вземаме по-добри решения, да решаваме проблемите по-ефективно и да намерим по-голям смисъл в живота.

Най-известният американски икономист Кейти Милкман – професор в The Wharton School of the University of Pennsylvania, ще говори за това как политиците все повече се обръщат към поведенческата наука за прозрения за това как да подобрят решенията на гражданите. Тя ще представи две мега-изследвания и ще сподели как е подтикнала над 700 000 американци да се ваксинират.

Топ психологът Пако Ъндърхил разкрива науката за пазаруването и ще говори за това как мултитаскингът, променящият се статус на парите, местните спрямо глобалните подходи и влиянието на времето върху навиците ни за пазаруване влияят върху начина, по който пазаруваме.

Матю Сайед, известен автор и бивш тенисист номер 1 в Англия и Иън Макгилкрист, известен автор и бивш преподавател в Оксфорд в един необикновен разговор между двама титани в областта на човешкото възприятие и феноменология, в който задълбочено обсъждат значението на разнообразието и творческия мозък.

„Ако базирате успеха си в бизнеса на технологична измама, тогава имате нещо, което ще ви даде конкурентно предимство за 18 месеца до две години. От друга страна, ако вашата марка се основава на солидно разбиране на неизменните психологически истини, тогава това, което имате, е напълно трайно конкурентно предимство“, каза Рори Съдърланд, заместник-председател на Ogilvy UK и съосновател на Ogilvy’s Behavioral Science Practice.

NUDGESTOCK 10 ще бъде стриймван на живо в продължение на десет часа между 8:00-18:00, BST (10:00-20:00 PM българско време), с двучасова пауза в „Nudgeverse“ – виртуално пространство за нетуркинг, в което може да научите повече за поведенчедките науки.

Като за всеки фестивал и за Nudgesock трябва да имате билет. Регистрирайте се, за да присъствате на Nudgestock сега.