Новото приложение NOSEiD идентифицира изгубените кучета по уникалните отпечатъци на носа им

Mарката храни за домашни любимци IAMS и Adam & Eve / DDB използват новаторски технологии за създаването на уникален метод за идентификация на загубени кучета

от Redlink
Новото приложение NOSEiD идентифицира изгубените кучета по уникалните отпечатъци на носа им Снимка: PRNewsWire/Mars Petcare

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

По данни на организацията за осиновяване на домашни любимци Petfindner, всеки трети домашен любимец в САЩ ще бъде загубен в даден момент от живота си, като годишно там 10 милиона домашни любимци се съобщават за изгубени или откраднати.

Марката за храна за домашни любимци IAMS, собственост на Mars Petcare, представи иновативно мобилно приложение, което помага на изгубените кучета да се съберат със стопаните си.Апликацията NOSEiD използва смартфон технология за сканиране на носа, за да помогне да се идентифицират изгубените кучета по техните уникални отпечатъци на носа. За създаването и екипът на Adam & Eve / DDB са вдъхновени от факта, че носът на всяко куче е толкова уникален, колкото е човешкия пръстов отпечатък.

Adam & Eve / DDB, с помощта на компанията за разработка на приложения Psycle, използват AI и машинно обучение, за да разпознава носовете на отделните кучета и успяват да адаптират тази технология за всеки среден клас смартфон. Adam & Eve / DDB работи заедно с 400 собственици на кучета, за да изгладят възможностите за създаването на приложението – от това как най-добре да сканирате носа на кучето до съвети за тези, които са загубили куче.

IAMS насърчава собствениците на домашни любимци да направят профил на кучето си в NOSEiD – както чрез сканиране на носа на кучето си, така и с физическото му описание, което след това може да се използва за идентифициране на кучето в случай, че се изгуби. Приложението NOSEiD предоставя и на всеки човек, който намери изгубено куче, инструментите, от които се нуждае, за да го събере със семейството му, само с помощта на своя смартфон. В допълнение към използването на уникалния отпечатък на носа на всяко куче като част от техния профил на домашни любимци, приложението предоставя ресурси за стопани на домашни любимци и членове на местни общностти, като интерактивна карта на изгубени кучета, здравни профили за домашни любимци, генератор на съобщения за изгубени кучета и други.

„Домашните любимци са незаменими членове на семейството и с приложението NOSEiD се надяваме да помогнем да задържим повече домашни любимци в техните обичливи домове и извън приютите – като направим още една стъпка към целта ни да прекратим бездомността на домашните любимци“, каза Крейг Нийли, вицепрезидент Маркетинг в Mars Petcare в съобщение за медиите. „Приложението е проектирано да бъде ресурс на общността, така че независимо дали някой има куче или не, той ще може да се присъедини към общността NOSEiD, за да помогне да се съберат изгубените кучета със семействата им в собствения им квартал.“

Приложението стартира в своята бета фаза в в Нешвил, Тенеси с амбиции да се разшири до национално разпространение в САЩ в рамките на годината и в последствие да се разшири в световен мащаб.

С новото решение NOSEiD марката IAMS, която е част от портфолиото на Mars Petcare, работи в подкрепа на глобалната амбиция на компанията за прекратяване на бездомността на домашните любимци. Марката ще работи с местни партньори в приютите за животни, за да обучи новите стопани на домашни любимци за необходимостта от приложението NOSEiD и как то може да бъде от полза, в допълнение към други превантивни мерки като микрочипиране. Марката също така ще си сътрудничи с местния бизнес в Нешвил, като козметици, ресторанти, магазини, разходки за кучета и други, за да разпространи новата технология.