Седмица 41 – късно лято

Средноседмичната гледаемост в седмицата между 9 и 15 октомври е по-ниска от миналогодишната.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 41 – късно лято

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичната гледаемост в седмицата между 9 и 15 октомври е по-ниска от миналогодишната, което най-вероятно се дължи на продължилото по-дълго от обичайното топло време. Това е и причина все още да не е започнал ръст в рейтингите, който обикновено отбелязва есенните месеци и края на годината.

В подреждането на топ програмите няма големи изненади, като „Гласът на България“ остава абсолютен фаворит на зрителите и рейтингът му е доста над този на следващото предаване, което без изненада е „Игри на волята“. Интересно е да се отбележи, че и по двете телевизии – бТВ и Нова, най-гледаните вечерни емисии новини са в понеделник. Тогава е и епизодът на „Фермата“ с най-висок рейтинг за седмицата. В челните десет позиции се връщат както двете публицистични предавания в прайм тайма на двете големи телевизии – „Защо, господин министър?“ по бТВ и „На фокус с Лора Крумова“ по Нова, така и сериалът „Клетката“. БНТ влиза в класацията с излъчения мач между България и Литва.

При предаванията в прайм тайма вече се виждат по-устойчиви тенденции. „Гласът на България“ е категоричен лидер за сезона, „Игри на волята“ е вторият избор на зрителите, резултатите на „Фермата“ са много добри след изместването й в по-ранен вечерен час на излъчване. Останалите предавания и сериали имат по-променливи резултати. Masterchef и „Стани богат“ и мат стабилна и явно лоялна аудитория, интересът към „С Рачков всичко е възможно“ е променлив, а „Шоуто на Николаосд Цитиридис“ постепенно увеличава рейтингите си, което е типично за това предаване през последните няколко сезона.