Новата игра Pokémon помага за добър сън

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Въпреки че една добра игра може да бъде толкова увлекателна, че е невъзможно да се спре навреме преди лягане, новото творение на франчайза Pokémon има за цел да направи обратното: да помогне на играчите да спят по-добре.

Около една трета от възрастните американци не спят достатъчно и всеки пети приема лекарства, които да му помогнат да заспи. Въпреки че повечето хора разбират важността на почивката за тяхното физическо и психическо здраве, тези седем до осем часа може се чувстват като още една задача, която трябва да бъде изпълнена.

Pokémon Sleep е игра за един играч - "вашето приключение се случва на малък остров, където извършвате проучване за това как спят Pokémon. Ще работите с големия Snorlax, който живее на острова, и Neroli, професор, който изучава стиловете на сън на Pokémon ."

Играта работи с Pokémon Go Plus+, малко устройство с Bluetooth, което се свързва с телефона на потребителя и подава данни в Pokémon Sleep. Когато си лягат, потребителите натискат централния бутон на устройството и го поставят близо до възглавницата си. Когато дойде време да се събудят, те ще получат приятелска подкана от Пикачу да се събудят и да блеснат.

Pokémon Sleep е обявен за първи път като проект през 2019 г. Миналата седмица, в Деня на Pokémon, марката сподели, че Sleep най-накрая ще стартира през лятото на 2023 г. за iOS и Android.

Pokémon Sleep обгръща задължителното лягане в забавление, принуждавайки играчите към по-добри навици за сън заедно с героите, които познават и обичат. Тъй като играта е насочена директно към възрастните, тя съответно се адаптира към етапа от живота, в който сега се намират нейните фенове милениъли, за които сънят все повече се превръща в приоритет.