Nestlé планира устойчива медийна стратегия в Европа

Nestlé си партнира с OpenMind на WPP, за да направи медийните си кампании в Европа устойчиви.

от Redlink
Nestlé планира устойчива медийна стратегия в Европа

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Nestlé се стреми всички медийни кампании на компанията в Европа да станат устойчиви. Новият медиен партньор на компанията WPP със своята платформа OpenMind ще имат важна роля за постигането на това.

Приблизително половината от рекламните разходи на Nestlé в Европа са дигитални и този дял се очаква да расте. Тъй като дигиталната реклама е отговорна за значителен въглероден отпечатък, фирмите трябва да обърнат внимание на този аспект от своите комуникационни стратегии. Още преди да си партнира с OpenMind, Nestlé измерва въглеродния отпечатък на всички свои кампании и да използва тези данни, за да ги оптимизира.

„Устойчивите медии вече са част от текущата работа на много от нашите пазари“, обяснява Тина Бойчлер, ръководител на медийната трансформация на Nestlé, говорейки на неотдавнашната конференция DMEXCO - „но това, което искаме да използваме в бъдеще е да се учим един от друг и да го правим в по-голям мащаб.”

Хранителният гигант работи с OpenMind, индивидуална платформа, част от WPP, чиито агенции обслужват Nestlé в цяла Европа, за да разработи устойчива медийна пътна карта за континента, надграждайки съществуващите вече примери от Франция и Обединеното кралство.

„Това, което виждам като голямо предимство в това решение е, че нашите пазари и всички наши медийни екипи и всички наши маркетингови екипи ще имат достъп до огромния опит на тази агенция в цялата европейска структура, съчетавайки опит и знания, които може да се споделя между държави и категории.“ - казва Тина Бойчлер, ръководител на медийната трансформация в Nestlé Europe - „Искаме да имаме устойчива медийна стратегия в цяла Европа – 47 пазара, всички кампании – това е амбицията и върху това ще работим.“