Нова Зеландия призовава хората да превърнат разочарованията си от 2020 в дърво

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Нова Зеландия е първата страна, в която ще настъпи новата 2021г., очаквана от хората по целия свят с надеждата да бъде значително по-добра от 2020. Страната е сред най-успешните в справянето с COVID пандемията, но в момента е почти невъзможно да се пътува до Нова Зеландия, освен ако нямате много основателна причина и сте готови да останете под карантина. Това прави задачата на Новозеландското Бюро по Туризъм (New Zeland Tourism Board) особено трудна, но те успяват да предложат в края на годината една кампания, която ни окуражава да очакваме с надежда и позитивизъм новата 2021, когато може би ще можем да пътуваме отново.

В партньорство с екологичната неправителствена организация Trees That Count, Бюрото по Туризма на Нова Зеландия стартира инициативата „Гора на надеждата“(Forest of Hope),с която се надява да вдъхне повече оптимизъм за 2021 г. 2020 донесе много разочарования и провалени планове и кампанията призовава хората по света да ги споделят открито. Нова Зеландия предлага възможност всяко едно от тях да се превърна в надежда, като се посади дърво в „Гората на надеждата“. За да превърнат разочарованията и негативните преживявания от 2020 в нещо хубаво, хората са приканени да направят дарение от 10 долара за дърво чрез официалния уебсайт на кампанията. Дърветта ще бъдат от местни видове и ще бъдaт засадени в нови гори в районите на Куинстаун и Нортланд в Нова Зеландия. Веднага след като дървото бъде засадено, дарителят ще получи известие по имейл. Кампанията е дело на творческата агенция M Booth и продуцентската комапния Eyes+Ears и е предвидена да се излъчва в САЩ, Канада, Германия, Бразилия, Австралия, Индия, Сингапур, Кореа, Китай и Великобритания.

„В Нова Зеландия маорските ценности манааки(безусловна подкрепа на други хора, незасимо какво се случва в твоя живот) и тиаки(грижа за хора и места) са особено актуални днес. Въпреки че границите ни остават затворени за международни посетители, ние искаме да споделим малко манааки и да подкрепим усещането за тиаки за тези, които се нуждаят от оптимизъм през новата година“, каза Сара Хадли, генерален мениджър на Туризъм Нова Зеландия.

Нова Зеландия кани всички дарители, след като границите бъдат отворени отново, да посетят тази магическа земя и „Гората на надеждата“, която те помогнаха да създадат.