Най-красивият клип за мъже тази есен е Dior

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Ким Джоунс, дизайнерът на мъжката линия на Dior, е известен с любовта си към изкуството и пътешествията. В кампанията за предстоящия сезон – Есен 2021 – той е съчетал и двете по впечатляващ начин.

По обясними причини пътешествията не са възможни от известно време насам, така че Ким Джоунс е насочил вниманието си към космоса и света на въображението – двете най-красиви места за пътуване. Ревюто се проведе на подиум, приличащ на далечна галактика, а клипът към колекцията е абсолютно сюрреалистичен. Картините и перспективите се сменят всяка секунда, показвайки за кратко модели от колекцията, създадена от Ким Джоунс в партньорство с американския художник Кени Шварф.

Ярките анимационни персонажи на Кени Шварф са моментално разпознаваеми. Роден в Лос Анжелис и базиран в Ню Йорк, той е звезда сред графити артистите, но не се възприема като такъв, творчеството му отразява социални проблеми и е силно актуално. Ким Джоунс е проучил внимателно образите и цветовете на художника и те са част от текстила и аксесоарите в колекцията, пресъздавайки духа на Кени Шварф и показвайки мода за мъже, която предполага доста смелост и въображение, за да се възприеме в цялата й красота.

Кампанията е дело на фотографа Рафаел Павароти, режисьора Джейсън Ян Франсис, арт директор Рони Куук Нюхаус и стайлинг на Мелани Уард. Гримът е на Питър Филипс, коса – Гуидо Палау. Агенция CKR Zurik.