Мустаци спасяват бирата от разхищаване

Вижте кампанията на Grey Аржентина за Pilsen Extra, която създава нова тенеденция за оформянето на мустаци в Парагвай

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Според различни проучвания, най-малко 1,2 милиона литра бира се губят всяка година, тъй като остават по лицевото окосмяване като е измерено, че около 0,56 милилитра се залепят за мустаците на всяка глътка. Оказва се, е това е била новинарска история на BBC още през 2000-та година, но никой не е направил нищо по въпроса досега. За да се справи с проблема и да спаси бирата, Pilsen Extra, направена от „чист малц с перфектно кремообразност на пяната“, марката създава нов стил на оформление на мустаци, който завладя заглавията на медиите в Латинска Америка.

Pilsen Extra и Grey Argentina обединяват усилията си с най-добрите бръснари в Парагвай за създаването на специална нова форма за оформление на мустаци, която оставя чиста специфичната зона над горната устна, за да се спре разхищаването на любимата напитка.

„Парагвай е страна, луда по бирата. Бирата е алкохолна напитка номер 1, консумирана в цялата страна. Pilsen Extra е повече от марка бира, тя е част от поп и бирената култура в страната, с връзка с потребителите, каквато никоя друга бира в страната няма. Идеята „Спасете бирата“, освен че е забавна е изявление за уникалността и кремообразната пяна на Pilsen Extra Pura Malta. Нито една капка не трябва да се губи“, коментира Бруно Юли, маркетинг директор на собственика на Pilsen Extra,Cervepar(AB InBev).

Кампанията започва с появата в ефир на най-известния телевизионен водещ в страната Рубен Родригес със странно оформление на мустаците му, които са добре известни в страната. Това предизвиква вълна от коментари и слухове, които намират място дори на първите страници на националните вестници. Няколко дни по-късно истината за специалния стил на оформление на мустаците на Родригес и неговия личен ангажимент в кръстоносния поход срещу разхищаването на бира, проведен от Pilsen Extra, става известен на всички. Феновете на марката са поканени да се присъединят към каузата и да отидат в най-готините бръснарници в града, за да получат оформянето на своя Pilsen Mustache безплатно. Режисираният от Хуанма Монтеро и Матиас Сасиас, и заснет от продуцентската компания Guaraní Films клип, показва как всеки с новото оформление на мустаците си може да поиска и безплатен Pilsen Extra, на който се наслаждава, без да се похаби нито една капка от кехлибарената течност.

За по-малко от седмица в ефир, ангажираността в социалните мрежи с кампанията и броя хора, които възприемат новата форма на мустаците си и търсят своята безплатна бира, показва, че това, което започва с медиен шум, се превръща в тенденция. Нацията, която е известна с любовта си към бирата, направи Парагвай първата страна в света, която се обединява, за да спаси любимата си напитка от разхищаване.

„Когато разбрахме, че милиони литри бира се прахосват всяка година в света, бяхме шокирани и почувствахме, че трябва да направим нещо, за да повишим осведомеността и спасим бирата. Тази тема не се обсъжда нито в Г7, нито в ООН, нито в Г-20. Време беше някой да направи нещо и ние благодарим на Pilsen Extra за това”, коментират Ернан Крицер и Алехандро Девото – главни творчески директори на Grey Аржентина.