Motion for Life – новата глобална бранд кампания на Michelin

Кампанията подчертава ролята на Michelin като част от ежедневието по целия свят

от Redlink
Motion for Life – новата глобална бранд кампания на Michelin

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Със своето наследство, обхващащо повече от век и водещи пазарни позиции в много страни, Michelin е световна рекламна икона от десетилетия. Иконата на марката Michelin - човечето ‘Bibendum’ е познато на всички континенти. Новата глобална кампания на Michelin -“Motion for Life”, създадена от агенцията BETC, подчертава глобалния отпечатък на марката Michelin, без да се фокусира върху конкретен продукт. Основната тема на кампанията е движението - на хора, стоки и идеи. Кампанията “Motion for Life”" подчертава ролята на Michelin в улесняването на движението, което е от решаващо значение за живота и човешкото развитие. Michelin често се свързва изключително с автомобилни гуми, но обхватът на компанията се простира далеч отвъд тях през разработването на високотехнологични материали, които обслужват различни индустрии, до предоставянето на цифрови услуги, карти и ръководства, които да спомогнат за обогатяването на пътуванията и да ги превърнат в уникално преживяване.
„Michelin е марка, която представлява движението“, каза Една Джонсън, вицепрезидент на Michelin за Северна Америка по комуникации, марки и правителствени въпроси. „Тази кампания е свързана с ролята, която играе движението за света, и за това как Мишлен го подпомага по очевидни и не толкова очевидни начини.“ Кампанията демонстрира обширната гама от решения на Michelin, за да направи мобилността по-безопасна, по-приятна и по-устойчива. Концепцията показва разнообразието на решенията, които Michelin предлага по целия свят: от тежката индустрия до ежедневния транспорт, отдиха и пътуванията, въздействието на Michelin върху мобилността, което обхваща различни култури и страни.

Това е най-голямата рекламна кампания от години, обхващаща телевизия, дигитални и социални медии. Клипът, в основата на кампанията е заснет в девет различни страни от Канада до Китай от продуцентските компании Control Films и Mikros MPC, като заради пандемията 80% от анимацията и постпродукцията са завършени от екипи, работещи дистанционно от домовете си. Режисьорите Хоакин и Лалу, показват реални истории за реални хора в различни страни, различни пейзажи и различни метеорологични условия. Клипът показва цялата гама от гуми на Michelin - от най-познатите автомобилни, през гуми за камиони, велосипеди и мотоциклети до такива, които може да не видим в ежедневието като гуми за самолети, метро-вагони и рикши. Всички гуми са умишлено подчертани в бяло - естествения цвят на каучука. "

Кампанията стартира във Франция в края на септември 2020, като поетапно става глобална, а старта и в Северна Америка е в началото на май 2021. Основният клип е разработен в множество формати (6sec, 15sec, 30sec, 60sec и 70sec) за телевизия и социални мрежи (с хаштаг #Motionforlife) но също така кампанията е разработена и за печатна и външна реклама.