Милано: градът, който променя повече от външния ви вид

Новата кампания на YesMilano в подкрепа на рестартирането на туризма в града

от Redlink
Милано: градът, който променя повече от външния ви вид

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Milano&Partners е официалната промоционална агенция на град Милано - асоциация, основана от oбщина Милано и Търговската камара на Милано, Монца, Брианца и Лоди, която популяризира марката YesMilano в света, за да привлече нови посетители, таланти и бизнес в града. YesMilano стартира нова кампания в целия Европейски съюз, която цели да стимулира рестартирането на туризма в града и да препозиционира града отвъд имиджа на шопинг дестинация като място, предлагащо уникален достъп до света на стила и вкуса.

Кампанията „Милано:променя повече от начина, по който изглеждате.“, създадена от Wunderman Thompson, стартира с 90-секундно видео публикувано в Instagram профила на кмета на града Бепе Сала.

Видеоклипът, режисиран от Алесандро Де Лео и саундтракът към него, специално композиран от Матео Де Марини и изпят от рапъра Дънкан, цели да скъса със стереотипа, според който Милано е основно шопинг дестинация и показва как градът може да предложи много повече.

„Коледа предлага възможността да преоткрием върховите постижения на нашия град – мода, дизайн, храна, култура – ​​основополагащи елементи на едно отличително уникално и разпознаваемо туристическо предложение.“, казва Елена Васко, генерален секретар на търговската камара на Милано, Монца, Брианца, Лоди.

В клипа Дядо Коледа, след като чува по радиото за "Милано, столицата на модата..." решава да посети града и да освежи класическия си външен вид, който винаги е бил непроменен. Но след пазаруване в най-стария универсален маагзин в Европа – галерия Виторио Емунаеле II, той скоро намира нови приятели, разглежда художествената галерия Brera, танцува в нощен клуб, опитва панетоне в миланска тратория и гледа опера в Ла Скала, натрупвайки уникални преживявания, които оставят своя отпечатък върху него, за да намери нови сили в навечерието на нощта на подаръците. Видеото завършва с посланието: „Милано. Дава ви повече от това, което можете да купите с пари“, с което подканва хората да дойдат тук и да отнесат със себе си всички преживявания, които градът предлага, особено по Коледа.

„Дизайн, мода, реклама… Милано винаги е давал достатъчно свобода на действие на творчеството. Хубаво е, че днес Wunderman Thompson връща услугата, подкрепяйки със своята креативност възраждането на туризма с коледна история, създадена специално за Милано, неговата красота и неговата магия“, казва Лоренцо Креспи, главен творчески директор на Wunderman Thompson Италия.

Мащабната онлайн кампания ще продължи до края на януари в повечето страни от ЕС на основните социални платформи, завършвайки кампанията за градска видимост, провеждана на билбордовете и аудиовизуалните комуникационни вериги из Милано.

Новата кампания на дестинацията Милано служи като напомняне, че при възстановяването на световния туризъм след пандемията става дума повече за дългата игра, отколкото за незабавните печалби, особено когато става въпрос за препозициониране по конкурентен начин. Времето на кампанията вероятно ще предизвика въпроси заради случаите на Omicron, които водят до локдауни в Европа, а се увеличават и в Италия, а и Центъра за контрол на заболяванията на САЩ предупреди гражданите на САЩ да избягват да пътуват до Италия, поради много високо ниво на Covid там. Но туристическите лидери на Милано гледат отвъд краткосрочните планове на пътниците.

Лука Мартинацоли, главен изпълнителен директор на Milano & Partners, коментира: „Кампанията има за цел не само да вдъхнови пътниците да обмислят Милано следващия път, когато пътуват безопасно, когато и да е това, но и да насърчи хората да преосмислят Милано отвъд дългогодишната му репутация като модна столица на света."

В крайна сметка хумористичният подход на Милано напомня, че дестинациата Милано остава в свръхконкурентния набор от възможности на туристите, когато пътуванията се завърнат с пълна сила и оставането му на върха на съзнанието на потребителите е от решаващо значение за бъдещето.