Микроприключения

Пътешествениците откриват очарованието на природата в близост до дома си с кратки екскурзии и тези микроприключения изглежда са също толкова полезни за ума и тялото, колкото големите пътувания в чужбина.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Микроприключения

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Проучване на Greater Good Science Center в Калифорнийския университет в Бъркли и Калифорнийския университет в Сан Франциско установява, че участниците в експеримента, които предприемат 15-минутни разходки всяка седмица, „отчитат по-голяма радост“ и дори се усмихват повече от тези в контролна група, която не се разхожда. Резултатите, които са част от по-голямо проучване показват, че предприемането на дълго пътуване не е необходимо, за да се предизвика промяна: кратките, прости екскурзии все още имат положителен ефект върху психичното ни здраве.

Френската туристическа марка Chilowé предлага изключително микроприключения, насърчавайки пътниците да пътуват на местно ниво и в малки групи. Концепцията на компанията подчертава възможностите за пътуване, които са близо до дома за френските граждани, предлагайки устойчиви и по-евтини възможности за пътуване.

Във Великобритания компания за приключения „за една нощ“ предлага мини приключения на отдалечени места. Марката за пътувания Much Better Adventures предлага кратки екскурзии, предназначени за кратък престой през уикенда за клиенти с натоварен начин на живот и жажда за приключения. Веригата хотели и курорти Best Western популяризира микроприключенията в Обединеното кралство, рекламирайки уникални бягства за максимум 48 часа.

Където има приключения, има и екипировка за изследователи. Американската марка за дрехи M22 разшири гамата си за активен начин на живот, за да подкрепи приключенски настроените жители около езерото Мичиган за кратки преживявания. Марката предлага микроприключения специално подготвени, за да помогне на пътуващите да избягат от ежедневието и персонализирани, за да отговарят на всяко настроение. От сърфиране и каране на каяк до туризъм и разходки сред природата, оперативният директор Ник Мадрик иска новите авантюри около дестинацията да „изкарат хората навън в естествената им среда, за да се свържат отново с природата и местната общност“, казва той пред изданието Travel and Leisure.

Когато екстремните приключения и традиционните пътувания не са възможни, микроприключенията се оказват популярна, удовлетворяваща версия за бягство на открито.

Марките намират начини да въведат този навик за пътуване за настоящите си потребители и да използват това ново предложение, за да привлекат нови клиенти.