Mercedes-Benz представя "Valet Guys"

Марката представя във филмов стил своя интелигентен паркинг пилот

от Redlink
Mercedes-Benz представя Valet Guys Снимка: Mercedes-Benz

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Новият клип на Mercedes-Benz "Valet Guys" представя по нестандартен начин иновативния интелигентен паркинг пилот на автомобилите от серията S Class на марката.

Създаден от агенцията antoni garage Berlin, клипът е заснет от аржентинското режисьорското трио Pantera и по нищо не прилича на реклама.

Историята, разказана с филмов език, умишлено преувеличава ежедневните приключения на трима работещи на вале паркинг герои с различни автомобили, които би трябвало да паркират внимателно в гаража. Другите герои на филма са многобройни и разнообразни класически модели на Mercedes Benz, които ентусиастите на марката със сигурност познават добре. В тяхна чест дори е включено пояснение, че този модел има ръчна спирачка с педал, но дърпането на ръчна стои много по-добре в историята на филма.

Прецизното паркиране е едно от „по-лесните“ упражнения на главните герои в тази история. С кратка медитация и дрямка в някоя кола или спонтанно танцово парти на паркинга, те се забавляват добре. Още повече адреналин си създават с дърпане на ръчната спирачка, шофиране в стила на известния екшън на Едгар Райт „Зад волана“ (Baby Driver) и зрелищен скок в стила на „Почивния ден на Феликс Бюър“ (с класически SL вместо Ferarri) и бягство от полицията. Забавленията им продължават, докато шофьор на 2021 S Class sedan използва интелигентния паркинг пилот, за да се паркира сам, а глас зад кадър казва: „Извинете момчета, тези времена може скоро да свършат!“. Филмът завършва с кратко представяне на интелигентния паркинг пилот и пояснението, че функцията "понастоящем не може да се използва", а бъдещото ѝ използване зависи от националното законодателство и оборудването на гаражите с необходимата инфраструктура.

Новата S-класа е първото в света серийно произведено превозно средство, което има технологията, необходима за бъдещето, базирана на инфраструктура AVP (Automated Valet Parking, SAE ниво 4). Това означава, че S-класата е готова в бъдеще да се движи без шофьор до запазено място за паркиране чрез команда от смартфон, в страни където няма законодателни пречки и има изградена необходимата AVP инфраструктура. В момента Mercedes-Benz тества в Щутгарт взаимодействието на технологията на автомобила S-Class с интелигентната инфраструктура на Bosch и дигиталната платформа „Flow“ на паркинг оператора Apcoa. Благодарение на тази платформа, процесът на паркиране работи без паркинг-билет или пари в брой.

„Valet Guys“ е вторият филм, който подчертава иновативните функции за безопасност на новата S-класа по кинематографичен начин. Миналата година филмът "Blowfish", отново дело на antoni garage Berlin и същото режисьорско трио, представи в същия филмов стил иновативните функции на S Class за безопасност на пътниците.

„С истории като „Valet Guys“ или „Blowfish“ ние обясняваме новаторски технологии за превозни средства по забавен и творчески начин. Умишлено преувеличаваме иновативните акценти на нашите продукти и по този начин се стремим да внушим ентусиазъм за марката Mercedes-Benz по изненадващи и емоционални начини “, казва Бетина Фецер, вицепрезидент маркетинг в Mercedes-Benz AG.

„Valet Guys“ се разпростанява в световните канали в социалните медии на Mercedes-Benz: Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Twitter и YouTube.