Маркетинг лидерите в САЩ планират увеличени бюджети за 2022

Доклад на 360PR+ показва отражението на пандемията върху работата на маркетинг и комуникационните лидери в САЩ и оптимизма им за наближаващата 2022 г.

от Redlink , Източник: 360 Public Relations LLC
Маркетинг лидерите в САЩ планират увеличени бюджети за 2022

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Все още не можем да кажем, че живеем във времената „след пандемията“, но брандовете работят усилено за пренастройването на ежедневието на хората и създаването на чувството, че облаците се разсейват. Хората по света отново пътуват, изпращат децата на училище, аплодират любимите си отбори и започват да мислят за предстоящото празничното пазаруване, което тази година се очаква да започне по-рано.

360PR+ – водеща независима агенция, работи съвместно с ENGINE GROUP, за да проведе проучване през лятото на 2021 г. сред 200 лица, вземащи решения в областта на маркетинга и комуникациите в компании с най-малко 50 милиона долара годишен приход в САЩ.

Докладът хвърля светлина върху това, какво работи в „новото нормално“ според лидерите на маркетинга и комуникациите на бизнеса в САЩ и какво планират да правят повече през следващата година.


Сред анкетираните има широк консенсус, че предизвикателствата през последните 18 месеца са направили маркетинг и комуникационните лидери по-добри в това, което правят. Три четвърти от анкетираните (76%) заявяват, че пандемията им е помогнала да приоритизират целите си, повече от половината (57%) казват, че опитът е отворил очите им за нови подходи, а четирима от 10 (42%) са съгласни, че днес са по-гъвкави и по-бързи в резултат на пандемията.

Докладът отбелязва възхода на главния изпълнителен директор като разказвач на бранда. Почти всички анкетирани лидери в областта на маркетинга и комуникациите (95%) признават значението на това изпълнителният директор на тяхната организация да бъде ефективен разказвач, като две трети (68%) планират да увеличат използването на своите най-висши ръководители в комуникациите на марката си през следващата година.

"Това помага да се издигне посланието на марката на пазара с клиенти и други заинтересовани страни и може да бъде от полза и за фирмената култура, тъй като служителите виждат ръководителите на своята организация като проницателни и вдъхновяващи лидери в по-големия пейзаж.", коментира Майк Ръш, партньор в EVP.
Според проучването на 360PR+ маркетолозите днес са по-наясно с ролята на фирмената култура в изграждането на брандовете. Девет от всеки 10 (91%) смятат, че фирмената култура играе роля в разграничаването на марката им.

Анкетираните маркетинг и комуникационни лидери поставят каузата на марката начело на списъка с неща, върху които ще се стремят да се фокусират повече през 2022 г., като 58% от тях казват, че комуникирането на каузата на марката им е приоритет.

Други акценти от изследването са:

45% казват, че ще се съсредоточат върху активирането на служителите на компанията като адвокати на марката – възможност за свързване на точките между вътрешните и външните комуникации;
82% от анкетираните казват, че очакват марките им да заемат по-често позиции по социални въпроси,
57% желаят организацията им да е склонна да поеме повече рискове;
Въпреки завръщането на събитията „на живо“, много марки удвояват виртуалните си преживявания, като 44% планират да провеждат още виртуални събития през 2022 г.;


Докладът, публикуван от 360PR+, установява, че маркетинг лидерите се чувстват по-съсредоточени от всякога и планират да увеличат разходите си за маркетинг през 2022 г. Като положителен знак за предстоящото през следващата година, почти 9 от 10 (88%) от анкетираните лидери планират да увеличат своите маркетингови разходи през 2022 г., като само 10% не са сигурни в това, а пренебрежими 2% от тях казват, че няма да увеличат маркетинг разходите си през 2022г.

Съвсем логично сред най-големите заплахи пред бизнеса е евентуална следваща глобална криза, но прави впечателние, че силно инвестиращи конкуренти и липсата на фокус са сред сериозните заплахи за бизнеса за почти 1/3 от анкетираните маркетинг лидери.