Кубрик се среща с Хичкок в реклама за застраховане на домашни любимци

от Redlink
Кубрик се среща с Хичкок в реклама за застраховане на домашни любимци

В началото на 2021, JAM представя един мрачно-забавен клип за новата застрахователна компания за домашни любимци във Великобритания - Waggel.

Waggel е технологичен стартъп, който се стреми да преосмисли и революционизира застраховането на домашни любимци, предлагайки на потребителите си ново, просто и приятно изживяване. Използвайки съвременните дигитални технологии и авангарден дизайн, Waggel има за цел да направи застраховането на домашните любимци поне толкова приятно, колкото и притежаването им. Waggel се обръщат към основаното през 2019 творческо студио Lets JAM с молба за творческа идея и реализация, която да подчертае бунтарския дух на марката и да им позволи да се отличат драстично в пренаситения пазар на застраховането на домашни любимци. Застраховането на домашни любимци във Великобритания преживява силен подем през 2020, подпомогнато от ръста в собствеността на домашни любимци в страната, предизвикан от пандемията.

За рекламата, JAM предлагат да претворят легендарна сцени от класическия филм на Алфред Хичкок “Психо“, разказвайки мрачно-забавна история за обречено куче, което си взима душ и обезумяла котка-преследвач, показана през обектива в стила на друга кино-легенда - „Сиянието“ на Стенли Кубрик. От Waggel одобряват идеята, позволявайки на екипа да бъде смел със стила и тона на рекламата. Крайният резултат е черен кинематографичен хумор, който предоставя на Waggel открояващо се и прекрасно представяне на неговия бунтовен дух в една традиционно консервативна индустрия.

Заснет в баня с мащаб 2 към 3, вдъхновена от банята на Кубрик в „Сиянието“, за заснемането на клипа са използвани две кучета от породата кокапу, две порцеланови котки, една препарирана котка със зъл блясък в очите и 106 наденички. От Waggel и JAM уверяват, че по време на снимките няма пострадали животни.

Името на студиото JAM е съкращение на "Джоел и Марк" – имената на двамата основатели на младото британско студио. Джоел Андерсън е продуцент / DOP / фотограф, а Марк Даймънд е криейтив / режисьор / сценарист. Джоел коментира: „Не всеки ден измисляте наистина безумна концепция и клиентите казват „Правим го! “. Имайки това предвид, имахме фантастичната възможност да използваме Кубрик и Хичкок и да внесем кинематографична драматичност в история, която всъщност е куче под душа. "