Кредитното бюро Al Etihad от ОАЕ: „Всяка спазена дума е от значение“

„Маджид и библиотекарят“- очарователната анимационна история на AECB

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Финансовите институции оценяват кредитното състояние на физическо лице или компания, когато разглеждат заявление за заем, издаване на кредитна карта или предоставянето на други кредитни средства. В Обединените Арабски Емирства компаниите и физическите лица могат да проверят своя кредитен доклад, преди да кандидатстват за заем, кредитна карта или друго кредитно улеснение.

Al Etihad Credit Bureau (АЕСВ) – публично акционерно дружество, изцяло собственост на федералното правителство на ОАЕ, издава кредитни доклади както за компании, така и за физически лица, граждани и резиденти на ОАЕ от края на 2014 г. Тези доклади помагат на кандидатите да имат по-ясна представа за текущите си финансови задължения, което им помага да планират бъдещи заеми и да управляват отговорно финансите си. AECB разполагат със стабилна база данни от 4,5 милиона лица и предоставят редовно кредитна информация на 95 компании в ОАЕ, които са абонирани за услугите им.

Анимационния филм „Маджид и библиотекарят“ е първият бранд филм създаден от Serviceplan Middle East за AECB и е създаден за дигиталните медии с цел повишаване на познатостта на марката. Уникалната кампания използва заемането на книги от библиотека като метафората за кандидатстването за банков кредит. В един емоционален разказ за отговорността на заемането, филмът показва историята на млад мъж, намиращ покрито с прах копие на „Арабски нощи“, докато разчиства тавана си. Това го връща в детството му и в библиотеката, откъдето е заел книгата като дете и му припомня за стария библиотекар, който го е насърчил да прояви интерес към книгите. Когато връща книгата в библиотеката, младата жена, която е заместила стария библиотекар му предава бележка от него с посланието: „Всяка спазена дума е от значение“. Не е необходим диалог в тази трогателна анимация, която използва един емоционален разказ като алегория за заемането на нещо и спазването на дадената дума за връщането му.

Творческия директор на Serviceplan Middle East Ахилеш Бхагри коментира: „Опитвайки се да предадем едно много трудно послание, решихме да се придържаме към алегорията на дете, заемащо книга, която не може да върне. Този конкретен пример би могъл да се отрази на много от нас, тъй като заемането на книга от библиотека вероятно е първият път, когато ние като хора поемаме отговорността да вземем нещо на заем, с обещание да го върнем. "

Филмът е дело на продуцентската компания Hanzo Films, режисиран е от Есфандиар Хаджи и Шахриар Гатре, а анимацията е създадена от студиото Vulturehead.