Космическа реклама

Дали следващата голяма стъпка на бизнеса е в посока космоса?

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Космическа реклама

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Небето вече не е границата на човешкия свят, а все повече се превръща в следващото бойно поле за търговско господство.

През последните няколко години комерсиализацията на космоса направи някои значителни стъпки напред. Космическата надпревара вече не се ограничава до правителствени организации и космически агенции – милиардери като Джеф Безос, Ричард Брансън и Илон Мъск се превръщат в новите големи играчи в космическата надпревара. Тяхното колективно желание да използват извънвъздушното пространството като свое търговско предимство, някога недостижима за частния бизнес концепция, бързо се превръща в реалност.

От тази гледна точка вече не е нереалистично да се обмисли възможността за изграждане на инфраструктура в космоса, която ще позволи на корпорациите да продават нови и по-добри продукти и услуги на клиентите или да ги обслужват по-бързо и ефективно.

Всъщност трябва ли потребителите да се интересуват от космическата търговия? Защо земните предприятия трябва да си вземат бележка? Как ще се промени начинът, по който произвеждаме, поръчваме, складираме и разпространяваме стоки и услуги в бъдеще? С анкета сред 4210 потребители в Обединеното кралство и САЩ, Wunderman Thompson Intelligence се стреми да проучи отговорите на всички тези въпроси. Резултатите показват, че наближава нова ера на търговията – космическа търговия.

Какви са най-важните изводи от изследването:

– 56% от потребителите вярват, че космическата търговия е възможна.

– 63% от потребителите биха платили повече за продукти от космоса, които биха увеличили потенциала им за по-здравословен или по-дълъг живот.

– 55% от потребителите казват, че биха се радвали да платят повече за продукт от космоса, ако пристигне по-бързо.

– 24% от потребителите вярват, че Илон Мъск е лидерът, който ще спечели надпреварата за космическа търговия.

– 46% са съгласни, че комерсиализацията на космоса може да действа като дестабилизираща сила за мира и сътрудничеството на земята.

– 47% казват, че биха се радвали да кандидатстват за работа далече от Земята.

– 36% смятат, че нахлуването на милиардерите в космоса е главно за техния собствен интерес.