Коледната реклама на Apple : „Спасяването на Саймън“

Разтапяща сърцата снежна история, заснета от номинирани за Оскар баща и син, изцяло с iPhone 13 Pro

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Празничната реклама на Apple се превърна в годишна традиция, а компанията е известна със своите емоционални и умни рекламни кампании за празниците. Тази година тя се базира на продължаващия успех на кампанията „Shot on iPhone“ и е заснета изцяло с iPhone 13 Pro. Впечатляващо е как компанията използва своя най-нов и най-добър флагмански модел на iPhone за една от най-важните си реклами за годината.

3 минутното видео, озаглавено „Спасяване на Саймън“, е режисирано от номинираните за Оскар Джейсън Райтман („Юнона“, „Благодаря за пушенето“) и баща му Иван Райтман („Ловци на духове“, „Ченге от детската градина“). Музиката към кипа е песента "You and I" на певицата и авторка на песни Валери Джун. Идеята за рекламата е на TBWA\Media Arts Lab, а клипът е продуциран от Bob Industries, заснет е изцяло на iPhone 13 Pro и подчертава използването на новите му функции – макро и кинематографични режими.

Джейсън Райтман коментира: „Това е най-великият момент за всички времена да бъдеш режисьор. Ако искате да пишете истории, вземете молив. Ако искаш да пишеш песни, взимаш китара. И ако искате да правите филми сега, можете просто да вземете iPhone.”

"Спасяването на Саймън" разказва очарователната история за малко момиченце, което отчаяно се опитва да запази магията на Коледа през цялата година, като не позволява на любимия си снежен човек да се разтопи. Прибирайки го в семейния фризер, тя се грижи за него през цялата година, докато стане време да се появи отново навън.

Тазгодишната коледна реклама на Apple не се фокусира върху конкретен продукт, а по-скоро върху възможностите за заснемане на iPhone 13 Pro. През 2019 г. затрогващата коледната реклама на Apple се фокусира върху това как iPad може да облекчи семейните пътувания и да обедини семействата след тежка загуба. Коледният клип на компанията от 2018 Share your gifts също целеше повече да създаде емоционална привързаност с марката Apple, отколкото да продава конкретен продукт.