Knorr насърчава потребителите да променят света, чиния по чиния

Глобално движение има за цел да постави храна, полезна за хората и планетата, на седем милиарда чинии до 2025 г.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Флагманската марка за храни на Unilever - Knorr, днес стартира глобално потребителско движение „Яжте за добро“, насърчавайки всички да променят света, като променят това, което е в чиниите им.

Мултидисциплинарен екип на Interpublic Group(IPG), съставен от агенции на MullenLowe Group, включващ специалисти на MullenLowe salt, Golin, R / GA и ITB, работи с Unilever, за да вдъхне живот на бранда Knorr и да постигне целта на движението чрез интегриран многоканален подход.

Кампанията е насочена към Eatavist (игра на думи, хранителни активисти) - обикновени хора, които вярват, че храната може да бъде сила за добро и съзнателно избират и помагат на другите да ядат храна, която е полезна за тях и планетата - и моли всички по света да внесат промяна в чиниите си чрез смяна на поне една съставка с вкусна и питателна храна, която е по-добра за планетата, започвайки от „World Eat For Good Day“ (19 февруари).

Кампанията стартира чрез новаторски филм за ‘Eativists’, режисиран от Тоби Дайе, в който участват реални хора, които са запалени да оказват положително въздействие върху планетата чрез храната в тяхната чиния.

Golin отговарят за глобалната и британска потребителска активация чрез стартирането на „World Eat For Good Day.“ R / GA създаде нова платформа за рецепти за бъдещето Proof Your Plate. Платформата подкрепя потребителите за позитивни промени в поведението, като превръща любимите ястия в алтернативни рецепти, които са полезни за планетата и вашето здраве. Тези чисто нови рецепти насърчават включването на Future 50 Foods (50 храни на бъдещето) във вашето ежедневно планиране на рецепти и семейни ястия.

За да подпомогне активирането, ITB ръководи кампания за инфлуенсъри, насочена към изпращането на Plates of Hope (Чинии на надеждата) до влиятелни личности: красиво проектирани плочи, направени от деградирала почва от ферми, които вече не са плодородни поради лоши земеделски практики, което помага да се разкаже историята за щетите, които нашата хранителна система нанася на планетата.

Прил Редмънд, вицепрезидент на глобалната марка Knorr, казва: „Разработихме кампанията, за да помогнем на хората да осъзнаят, че това, което ядат, има силата да промени света към по-добро. Световният ден за добро хранене е важна следваща стъпка в нашата мисия да преоткриваме храната за човечеството. Нашата амбиция е да направим яденето на по-голямо разнообразие от храни, които са по-добри за нас и планетата, да имат страхотен вкус и да се готвят лесно. Стремим се да получим храна, полезна за хората и планетата, на седем милиарда чинии до 2025 г. Заедно с партньори като WWF-UK, Манифестната мрежа на готвачите, GROIntelligence, reNature, ние сме горди, че изграждаме общност около тази амбиция за здравето на хората и на планетата. "

Алън Бел, ръководител на екипа на IPG за глобалния бизнес на Knorr, казва: „Knorr е една от най-големите световни марки храни. Но това е и един от най-сложните, с повече от 15 000 разфасовки и множество различни водещи продукти на 70+ пазара. За да създадем нова идея за комуникация с марката, която безпроблемно свързва нашата цел с това, което правим и казваме, ние използваме стратегическите и творчески умения на нашите агенции от IPG по целия свят и от различни дисциплини. И се отнасяме към клиента като към един от нас, общувайки почти ежедневно. По ирония на съдбата това, че всички наши екипи работят дистанционно, всъщност подпомогна този процес, тъй като обичайните бариери в географията и процесите в различните агенции изчезнаха благодарение на технологичното чудо. “

Кампанията стартира в глобални платформи на Световния ден за добро хранене (19 февруари) в Мексико, Южна Африка, Холандия, САЩ, Канада, Германия, Великобритания и Нигерия, като други пазари ще се активират по-късно през годината.