Кажи „Здравей“

Новата кампания на Julius Meinl компенсира хората за моментите, които са им липсвали най-много през последната година

от Redlink
Кажи „Здравей“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Излизането на кафе с приятел или член на семейството е най-пропускания момент от ежедневието през последната година. Според виенската марката кафе Julius Meinl около 13 милиарда момента на общуване „на кафе“ са пропуснати през последните 12 месеца само в европейските градове.

Проучване, проведено от Julius Meinl и OnePoll сред 4000 възрастни, живеещи в Лондон, Виена, Милано и Букурещ през април 2021 г. показва, че по време на пандемията над две трети от хората са пропуснали обикновеното ежедневно удоволствие да се срещнат навън на кафе и сладки приказки. На повечето от анкетираните им липсват социалните връзки и 81% от тях казват, че разговорът с приятел или непознат е имал положително въздействие върху тяхното благосъстояние през последните 12 месеца. Според проучването между март 2020 г. и март 2021 г. жителите на градовете в Европа са пропускали средно една четвърт от разговорите, които обикновено са провеждали с непознати. Лондончани са пропуснали най-много, като са загубили 6,3 милиона възможности да се срещнат с някой непознат, докато виенчаните пропускат 2,5 милиона, а жителите на Милано са изпуснали 2,1 милиона моменти.

Julius Meinl пита жителите на градовете дали отношението им към непознати се е променило по време на пандемията. 36% от хората заявяват, че сега са по-склонни да казват „здравей“ на непознат, отколкото преди Covid-19. Всеки десети казва, че е много по-вероятно да каже „здравей“ на непознат, твърдейки, че сега се чувства „по-свързан“ с другите в резултат на глобалната криза. Само 20% от анкетираните са по-малко склонни да кажат „здравей“ от преди и имат бариери пред започването на нов разговор, като липса на увереност, нервност при разговор с хора и страх от разпространението на вируса. Лондончани са най-общителни, като почти половината (48%) казват, че биха били по-склонни да кажат „здравей“. Само 12% от анкетираните лондончани заявяват, че това е по-малко вероятно, в сравнение с една четвърт от живеещите в Букурещ и Милано.

Всеки пети от анкетираните казва, че мястото, на което най-вероятно ще започне нов разговор, е в кафене. За да подкрепи кафенетата, хотелите и ресторантите по целия свят, които отново започват да отварят, и за да компенсира хилядите пропуснати моменти в ежедневието, Julius Meinl ще насърчи общуването между хората „на кафе“ с кампанията си "Кажи здравей". Стартирайки в световен мащаб от 1 юни 2021 г., пиещите кафета на Julius Meinl ще бъдат насърчавани да казват „Здравей “на приятел или непознат, като с всяка поръчка на кафе Julius Meinl в участващите заведения ще получават и ваучер за безплатна чаша кафе Julius Meinl, който могат да подарят на приятел или непознат, за да споделят един момент заедно.