Какво и кога очакваме в телевизионния сезон Пролет 2021

Очакването е за пореден сезон с рекордна ТВ гледаемост.

Текст: Радостина Лилова от Redlink
Какво и кога очакваме в телевизионния сезон Пролет 2021

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Телевизионните рейтинги и топ програми през последните седмици са доста еднообразни, зрителите са в очакване на новия пролетен телевизионен сезон. По традиция в края на февруари и началото на март трите големи телевизии стартират новите си предавания, стремейки се да спечелят възможно най-голям дял от аудиторията.

Независимо от кризата, темпото на производство на ново телевизионно съдържание изглежда не се забавя ни най-малко и Нова, бТВ и БНТ предстои да стартират само в рамките на две седмици с популярни и очаквани предавания и български сериали, сред тях няколко напълно нови.

Първо с нов сезон се завърна "Шоуто на Николаос Цитиридис" по бТВ. На 1 февруари от 22:30 ч., Цитиридис оповести, че певицата Прея става постоянна част от предаването му.

На 20 февруари от 20 ч. е обявен стартът на втория сезон на предаването за двойки "Един за друг" с водещ Емо Чолаков в ефира на Нова.

Два дни по-късно, на 22 февруари от 20 ч. по Нова, се подготвя стартът на деветия сезон на „Като две капки вода”, който носи подзаглавието "All Stars" и залага на вече изявили се участници в предаването. Този сезон ще се отличи и с липсата на емблематичния Димитър Рачков от формата. Водещи ще бъдат Зуека и Геро, докато Рачков подготвя изненада. През март се очакват повече подробности за новото шоу на Димитър Рачков – проект, който все още е стриктно пазена тайна. В ефира на Нова вървят тийзъри с Рачков и препратка към датата 7 март, когато най-вероятно ще се разкрие мистерията около новото шоу на комика.

На същата дата, 22 февруари от 21ч., в ефира на бТВ ще се излъчи и първият епизод от българския сериал "Белези" - съвременна семейна драма, заснета под режисурата на Драго Шолев, Станислав Тодоров – Роги, Петър Крумов и Виктор Чучков – син, с много силни актриси в главните роли.

Ден по-късно, на 23 февруари, е стартът на два български сериала в ефира на Нова - "Откраднат живот: Финалът" от 20 ч. и "Братя" от 22:30 ч. и на добре познатото кулинарно реалити "Masterchef", което и тази пролет ще се излъчва по бТВ от 21 ч.

На 25 февруари в ефира на бТВ се завръща и Мария Силвестър със социалния проект "Бригада Нов Дом".

На 26 февруари от 21 ч. е стартът на два вълнуващи български сериала с различен емоционален заряд – комедията "Съни Бийч" с Бойко Кръстанов, Иво Аръков, Явор Бахаров по бТВ и криминалната поредица "Отдел Издирване" с Юлиян Вергов и Ана Пападопулу по Нова.

В неделя 28 февруари от 20 ч. в ефира на бТВ е началото на един от най-гледаните развлекателни реалити формати «България търси талант».

5 март е обявената дата за старта на третия сезон на нашумелия сериал с Ненчо Балабанов “All Inclusive". Комедийният сериал ще се излъчва в петъчните вечери от 20 ч. по Нова.

Все още в процес на работа е и новият български сериал "Порталът" на БНТ, който телевизията обяви на сайта си, че най-вероятно ще бъде в ефир тази пролет и ще даде началото от поредица български сериали, които медиата ще заснеме и които ще излъчва в неделните си вечери.

При толкова разнообразна и конкурентна програма в национален ефир, българите със сигурност ще отбележат пореден сезон с рекордна ТВ гледаемост.