Какво да очаквате на ФАРА 2022

Лекционната програма, уъркшоповете и дискусионните панели на ФАРА 2022 между 8 и 11 юни в Пловдив

от Redlink
Какво да очаквате на ФАРА 2022

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Програмата на най-голямото събитие на комуникационната индустрия у нас – фестивалът ФАРА – ще започне в Дома на културата "Борис Христов" в Пловдив на 8 юни с първи кръг журиране на живо на заявките в категориите "Innovation", "Кампания" и "Медийна кампания".

Програма на фестивала.

На 9 юни програмата на фестивала включва дискусионния панел на Redlink.bg RedChair Talks: "Къде ми е бюрото?". В него Redlink ще обсъди с Десислава Олованова – CEO на McCann София, Мая Миланова – HR експeрт, мениджър и co-founder на Mindhire и Любов Кирилова, съосновател и треньор, Happiness Academy, как се отразяват работата от дивана у дома и хибридната работа на работната атмосфера, творческия процес, културата на компанията, чувството за принадлежност и екипния дух. Какво се промени през последните две години и какво ще се променя занапред? Как да върнем очарованието на агенцията като страхотно място за работа с вдъховяващи, готини хора? Кое в съвременния офис – хибриден, домашен – привлича младите хора и как можем да им създадем оптимална среда за работа?

В следобедните часове на 9 юни трима доказани професионалисти в комуникационната индустрия – Мартин Димитров, Йордан Жечев и Радослав Бимбалов, ще споделят тайните на изкуството да презентираш по покана на The Smarts и „Практика“.

Също на 9 юни д-р Румяна Желева ще говори за "Каузата на маркетинхга с кауза".

Фестивалната прграма за 09.06.22г. ще завърши с дскусионен панел "Гилдия" и откриващото парти на ФАРА 2022.

На 10 юни в изключително интересен панел на тема „Хибридната война и дезинформацията“ ще участват Ирина Недева, АЕЖ-България и Ралица Ковачева, Fact Check.

На 10 юни лекционната програма на фестивала започва с Ion Cojocaru “Lutz”, Content Director на McCann Worldgroup Romania, който ще представи "Netflix for brands: Binge worth branded content".

Следващия лектор за деня е Jörg Riommi, Chief Creative Officer на Publicis Groupe CEE с Why win? How to avoid turning ad festivals into „awards for awards sake”.

Също на 10-ти Peter Horrocks, CBE, ще представи темата “The regulators are coming” и ще обърне внимание как увеличаването на контрола върху цифровото съдържание е едно от основните предизвикателства за медиите и клиентите.

Maksym Lazebnyk, CEO на All-Ukrainian Advertising Coalition ще се включи с видео-конферентна връзка, за да сподели как украинските комуникационни агенции работят в условия на война.

Гост лектор на ФАРА 2022 ще бъде и Lizi Hamer, Executive Creative Director, No2ndPlace; Regional Creative Director @Octagon; Co-author of Creative Superpowers; Co-founder of SisuGirls; Builder of the SheSays Singapore Community; Cannes Lions Festival of Creativity Jury 2022. Нейната лекция "EMBRACE THE GLITCH. Seeing the moments to zig not zag." ще може да видите в Пловдив, благодарение на Noble Graphics и програмата See It Be It Bulgaria.

Симеон Маринов с "The Future And The Power of Listen" ще бъде последната лекция за деня.

По покана на B+RED в програмата на съботния ден, 11 юни, "Driving Creative Excellence" ще представят Moritz Grub,Creative Director и Lena Gahn, Head of Account Management от Amsterdam Berlin.

Пълната програма на фестивала може да видите тук.

Два уъркшопа ще се проведат в дните на фестивала.

На 9 юни Велина Мавродинова, Enthusiasm и Апостолос Болкас, Digiheroes, ще проведат обучение на тема Talking Brands® Цялост и дигитално приложение, предназначено за тези, на които ежедневно се налага да създават или развиват съдържания за марки. Подходящ е за дизайнери, копирайтъри или бранд мениджъри, чиято работа е създаването и развитието на бранд съдържания. Обучението се организира от агенция Enthusiasm.

На 10 юни рекламна агенция New Moment New Ideas Company - София ще организира специален уъркшоп “Agency-Client Business Relation: Partnership or Segregation?”, предназначен за представителите на агенции и клиенти от средно и високо управленско ниво. Сред темите, които ще бъдат засегнати в уъркшопа, са водещите световни тенденции в бизнес отношенията между агенции и клиенти, нуждите на клиентите и услугите, които получават от агенциите в България, процесът на съвместно създаване на стойност, оценяването на успеха и приноса на отделните участници в създаването на интегрирани маркетингови комуникации и избягването на смъртоносната спирала в отношенията между агенция и клиент. Водещи на уъркшопа ще са Наташа Джурджевич и Ненад Лозович.

На ФАРА 2022 се завръща Saatchi Circle – инициативата, която дава възможност на ентусиазирани младежи, които искат да работят в сферата на рекламата и маркетинга, да намерят първия си стаж или работа в рекламна агенция.

THE RED CORNER

В дните на фестивала Ogilvy и Redlink.bg канят всички участници и гости на фестивала в „Червения ъгъл“ (The Red Corner) – зона със силен wi-fi, хубаво кафе и място за работа на спокойствие, на което ще има и ексклузивен live stream на 10.06.2022г. Очакваме ви!