Johnie Walker дава надежда за връщане към нормалното с новата си реклама

Клипът "Астронавт" е част от активностите по повод 200-годишнината на марката

от Redlink

Diageo започват новата 2021 година с нова, хипнотична и вдъхновяваща реклама на №1 марката шотландско уиски в света – Johnnie Walker.

Американският астронавт от мексикански произход Джон Оливас е бил в космоса два пъти. Неговите завръщания към Земята и приливът на емоции при мисълта да се върне към семейството, приятелите си и простите удоволствия в живота вдъхновяват новата реклама „Астронавт“ на Johnnie Walker - част от активностите, с които марката отбелязва своята 200-годишнина.

Клипът, създаден от AlmapBBDO Бразилия, е с продължителност две минути и половина и носи послание за оптимизъм и бъдеще, изпълнено с надежда.

Историята проследява двойка астронавти, докато се завръщат от открития космос, заедно с хиляди други космически капсули. Когато капсулите навлизат в атмосферата, стотици парашути разцъфват в небето и бавно се спускат към планета, лишена от хора, войсовърът с гласа на астронавта Джон "Дани" Оливас откроява кулминацията: „Да се завърнеш означава да преживееш всичко отново, сякаш е за първи път. Усещането е интензивно“, казва той, докато космическите пътешественици се отдават на моменти, които са все още само мечта за много хора по света: прегръдка, докосване, наслаждаване на напитки с приятели. "Нещата, които приемахме за даденост, сега са наслада“ продължава Оливас, който също се появява в края на клипа. ‚Животът отново ще бъде пълен с възможности. Това почувствах и това ще почувствате и вие. Запомнете го от мен: аз съм астронавт Дани Оливас и знам какво е да си изолиран от света."

Луис Санчес, председател и главен творчески директор на AlmapBBDO казва: "Идеята на кампанията беше да се съсредоточим върху това как се чувстваме сега и да проектираме усещането за правене на първите си стъпки към бъдещето по аналогията на това как се чувства астронавтът, когато се връща към нашата планета".

Рекламата предсатвя една метафора на изминалата година, преминала в поредица от локдауни и социална изолация и изразява надеждите за 2021 г., през която мнозина се надяват, че ще могат отново да излязат от собствените си капсуловани светове, да пресичат пътищата си с други хора без страх, но вдъхновени и помъдрели за това, което наистина има значение в живота.

Клипът завършва с посланието: "Следващите 200 години тепърва започват. Keep Walking."

В края на 2020 Johnnie Walker стартира поредица активности в чест на своята 200-годишнина, които включват и този клип, който ще бъде излъчван по телевизии и дигитални платформи през 2021 г. „С тази кампания Johnnie Walker успява да поддържа духа на Keep Walking и да направи една крачка по-напред в разказването на 200-годишна история, която винаги е била свързана с гледането в бъдещето и възможностите, които то носи“, казва Паула Коста, вицепрезидент маркетинг на Diageo. "Тъй като се фокусира върху стойността на големите малки удоволствия от ежедневието, клипът вдъхновява всички нас. Той също така разчита на разнообразието, този съвременен императив, представящ като главни герои черна актриса и истински астронавт от мексикански произход."

"Астронавт" е режисиран от Ian Ruschel, заедно с Gabriel & Quemuel и е произведен от продуцентската компамия ICONOCLAST. Сцените в космоса са частично записани в студио, използвайки LED екрани, за да симулират преживяването да си сред звездите, използвайки технология, използвана за заснемането на филми като Gravity. Студийните снимки са комбинирани с CGI и сцени на открито, които са заснети на бреговата линия в Сао Пауло, Бразилия.