Истината за равноправието между половете, показана с букети

Interflora UK с кампания за международния ден на жената

от Redlink
Истината за равноправието между половете, показана с букети

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Всяка година на 8 март отбелязваме Международния ден на жената – ден, посветен на признаването на усилията на жените за постигането на по-голямо равенство и отдаване на признание на жените, които се изправят срещу системата, оспорват статуквото и предизвикват промени. У нас този ден е със статута на „полуофициален“ празник, свързван силно с близкото минало и е нещо средно между „деня на мама“ и „ден на колежката“, но по света това е ден за подчертаване на продължаващото неравенство между мъжете и жените.

Interflora е може би най-голямата и най-популярната мрежа за доставки на цветя, обхващаща над 58 000 цветари в над 140 страни по света. Тази година Interflora във Великобритания и Ирландия избра да адресира неравенството между половете и да подкрепи движението #ChooseToChallenge, отбелязващо международния ден на жената, като направи шокиращите неравенства между половете много видими с езика на цветята. Използвайки букети с комбинация от бели и червени рози, рекламите на Interflora използват цветята, за да визуализират шокираща статистика около разликата в заплащането между половете и липсата на жени изпълнителни директори и политически лидери по целия свят. Междувременно 75% от персонала на NHS (Националната здравна служба във Великобритания), но по-малко от една четвърт от старшите лекари, са жени.

Бетани Дей, мениджър съдържание и социални медии в Interflora казва: „Цветята са идеалния начин да поздравите и да покажете подкрепа за жените във вашия живот и тази година правим още една крачка, като ги използваме и за повишаване на осведомеността за предизвикателствата пред премахването на неравенството между половете, пред които все още сме изправени".

Кампанията е разработена от изцяло женски екип на агенцията RiseAtSeven, и включва ПР, социални медии и външна реклама.

Interflora пуска и специалнен букет Equal Power, вдъхновен от изпълнителния директор на Bumble и най-младата милиардерка от женски пол – Whitney Wolfe Herd. Направен от бели и червени рози, които визуално представят неравенствата между половете, букетът ще бъде в продажба изключително на 8 март 2021 година.