H&M минава „отвъд дъгата“

Pride е много повече от знамето с дъгата, казват H&M

от Redlink
H&M минава „отвъд дъгата“

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Pride движението празнува историята на политическия активизъм в общностите на LGBTQ и много компании през последните години използват месеца на Pride за продажба на продукти, украсени с дъгата, като през останалата част от годината в голяма степен игнорират потребителите си от LGBTQ общностите. В тази ситуация H&M с гордост стартира новата си кампания „Отвъд дъгата“ в подкрепа на LGBTQIA + общностите и Pride 2021.

H&M разработва апликация за мобилни телефони, която сканира и открива модели на дъгата в обкръжаващата среда. Според H&M използваната технологията за разпознаване на изображения на дъгата е първата по рода си, която е способна да разпознава дъга. Когато потребителите сканират декорирани с дъга предмети в заобикалящата ги среда, включително флагове на Pride, храна или облекло с изображения на дъга, приложението отваря лендинг страницата на H&M „Отвъд дъгата“, насочваща вниманието към историите на различни LGBTQ хора - както известни лица, така и служители на марката. Интерактивната кампания показва постоянната подкрепа на H&M за LGBTQIA + общностите, като разказва отделни истории на звездите на кампанията и насърчава хората да споделят своите чрез новоразработеното уеб приложение. В кампанията участват американската актриса и певица Михаела Хае Родригес, мексиканският инфлуенсър Хектор Трехо, датският актьор, модел и диджей Сюз Уилкинс, американска активистка, художничка и актьор Чела Ман и други. В допълнение няколко от служителите на H&M също се появяват в кампанията и споделят своите вдъхновяващи лични гледни точки относно това, което за тях означава Pride. Технологията е създадена, за да подчертае, че истинското значение на Pride е нещо повече от цветовете на флага, това е сборът на всички сърдечни и лични истории на членовете на LGBTQIA + движението. Потребителите могат също така да гледат видеоклипове, да използват филтри за Instagram и да споделят своите собствени истории в социалните медии.

„Разказването на истории е нещо, което има силата да свърже всички нас и аз съм изключително горд, че тази кампания предоставя платформа за споделяне на значимите истории на невероятните си участници“, казва Карлос Дуарте, президент на H&M Region Americas. „Отвъд дъгата“ е празник на LGBTQIA + общността и наистина включва ценностите на H&M за себеизразяване, да бъдеш себе си и да прегърнеш другите такива, каквито са.“

Този по-обоснован, откровен подход на H&M към Pride 2021 се очаква да резонира добре сред потребителите, които са станали предпазливи към посегателства на марките над Прайда.