Хари Потър, Жокера, Хъмфри Богарт, Фродо, Нео, Жената чудо и други легендарни герои слагат маски в реклама на Warner Media

Рекламата е част от обществена информационна кампания в САЩ, инициирана от The Ad Council и CDC

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Една година след началото на глобалната пандемия все още има много хора, които се нуждаят от напомняне, че носенето на маска може да помогне за спиране на разпространението на Covid-19.

Тъй като разпространението на Covid-19 в САЩ продължава, през последните няколко месеца почти ¾ от американците носят маска постоянно извън дома си, според проучване на Axios-Ipsos. Според прогнозите на IMHE (Американския институт за здравни показатели и оценки) от края на януари 2021, ако 95% от всички американци носят маска, близо 22 000 живота могат да бъдат спасени до май тази година. С разпространението на ваксините през следващите месеци, необходимостта от използване на маски продължава да остава критична за подпомагане на спирането на разпространението на вируса, но очакванията са използването на маски да намалее през предстоящите пролетни месеци.

Затова и WarnerMedia се обедини с The Ad Council и CDC (Център за контрол и превенция на заболяванията) в САЩ за провеждането на обществена информационна кампания, която приятелски напомня на американците да носят маски, с помощта на някои от най-емблематичните герои в кинематографичната история. „Да се върнем към любимите си неща, каквито и да са те. Забавете разпространението! Сложи си маска, Америка!“ се казва в рекламата.

В новия видео спот, който се излъчва в екосистемата на WarnerMedia от средата на февруари, виждаме легендарни сцени от Goldmember, Казабланка, Крийд, Хищни птици, Хари Потър и Даровете на смъртта част 2, IT, Жокера, Лигата на справедливостта, Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена, Матрицата, Mad Max:Fury Road и Wonder Woman, в които героите са преобразени и носят предпазни маски.

Информационната кампания е направена про боно от вътрешната творческа агенция на WarnerMedia Studios - 10th Street Productions, като част от по-голямата инициатива на Ad Council за „Mask Up America“. Спотът ще се излъчва и в дарено медийно време и дигитално пространство в цялата страна.

Надяваме се, че виждайки някои от любимите си герои с маска, нашите фенове ще последват примера им. Носенето на маска е проста стъпка, която всички ние можем да предприемем, за да подкрепим нашите общности в този труден момент." казва Денис Уилямс, SVP, Корпоративна социална отговорност, WarnerMedia.

Лиза Шерман, президент и главен изпълнителен директор на Ad Council, казва: „Знаем, че маските продължават да бъдат един от най-ефективните начини, по които можем да се защитим от вируса, и сме наистина благодарни на Warner за предоставените от тях таланти и емблематични филми в подкрепа на това критично послание.