Грижа за кожата според циркадния ритъм

Ново поколение козметични продукти се възползва от циркадния ритъм на тялото.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Грижа за кожата според циркадния ритъм

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Технологията за грижа за кожата вече не се основава само на ползите от рутинните нощни процедури: някои марки използват естествения циркаден ритъм на кожата, за да подобрят формулировките на своите продукти, придавайки ново научно значение на израза „сън за красота“.

Научно базираната марка за грижа за кожата Noble Panacea създава продукт, който освобождава съставките си според циркадния ритъм на потребителя през нощта. Chronobiology Sleep Mask, която е на пазара от февруари, „прецизно доставя активни съставки в кожата в предварително програмирана последователност, синхронизирана с естествения циркаден ритъм на кожата“, както е обяснено в съобщението за пресата. Три етапа на активиране протичат през цялата нощ: по време на етапа на „детоксикация“ от 23 часа до 4 часа сутринта, маската за сън освобождава PHA и Pre, Pro и Post Biotics; след това маската доставя ретинол и пептиди по време на етапа на „регенериране“; и накрая, керамидите и хиалуроновата киселина се освобождават по време на етапа на „подхранване“, когато кожата е в максималната си абсорбция.

4AM skincare пусна нов набор от минималистични серуми, които се твърди, че поддържат естествения циркаден ритъм на кожата. Използвайки екстракт от растението Lespedeza Capitata, серумните формулировки се борят с вредните ефекти, които синята светлина от използването на екрана и липсата на сън имат върху естествения цикъл, който се случва в кожата всяка вечер. Серумите стартират през юли 2021 г. и са налични за закупуване от октомври.

Нощното масло от хайвер за кожа на La Prairie е формулирано да работи с циркадния ритъм на тялото, за да намали типичните признаци на стареене в кожата. Пуснато през октомври 2021 г., маслото действа като бариера за предотвратяване на загубата на влага по време на нощния цикъл на възстановяване и защита на кожата, като същевременно заключва всички полезни активни съставки, поставени върху кожата преди маслото, засилвайки ефекта им.

Mutha измисля термина „циркаден дермaбленд“, отнасящ се до луксозния крем на марката, създаден да допълва циркадния ритъм на тялото всяка вечер. Самият термин се отнася до марката за красота Mutha’s Cream Extreme, която стартира през юни 2021 г. Формулата от растителни продукти за възстановяване и стимулиране на кожата, които я лекуват от ежедневните вредни въздействия, оставя потребителите с гладка, подмладена кожа след нощния сън.

Естествената красота се среща с научно подкрепени формулировки в тази нова вълна от грижа за кожата, докато тялото спи. Тези формулировки, базирани на циркадния ритъм, са продължение на холистичния, интегриран подход към грижата за кожата като част от цялостното здраве и благополучие на потребителите.

Циркаден ритъм (или биологичен ритъм) е биологичен процес, свойствен на организма, подлежащ на адаптация, с период на цикъла около 24 часа.