Граждани само в работно време

Нов вид жители на големите градове се появяват след пандемията – те прекарват в града само работната седмица, а през останалото време живеят в периферията.

от Redlink , Източник: Wunderman Thompson Intelligence
Граждани само в работно време

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Работещите, които по време на пандемията са напуснали града и са се преместили на спокойни места в провинцията, сега пътуват обратно в градовете през седмицата, като търсят временно настаняване. Сега хотелите предлагат специализирани оферти за гости в рамките на работната седмица, като предлагат промоции за пътуващите, на които се налага да се върнат в офиса.

Тези нови граждани в рамките само на работната седмица са готови да плащат за сделки за настаняване, за да имат комфортен и достъпен начин да стигат до работното си място, без да сменят местожителството си. Множество хотели във Великобритания, включително The Savoy и Pullman London St. Pancras, разработват промоция за пътуване до работното място и престой с две отстъпки за нощувки в средата на седмицата, гъвкава политика за анулиране, и помощ при планиране на работа и събирания с клиенти.

Mama Shelter, друг хотел от групата, популяризира собствените си „домашни“ помещения за настаняване, фитнес зала и караоке бар заедно с офис пространства на Altelier, оборудвани с множество стаи, частни зали за срещи, адаптивни настройки на масите, интелигентни стени и персонал на разположение. Хотел Marriott близо до летището на Лондон започва програма „Дневен престой“ в началото на 2022 г. с опции за напускане на хотела в края на деня и офис места за работа в хотела. Прилежащото летище предлага полети из Европа и Обединеното кралство, подпомагайки пътуващите, които са се преместили от града, но трябва да се връщат редовно в Лондон по работа.

В Чикаго генералният мениджър на The Hoxton разработва пакет Work Stay Play, който включва достъп до специално създадени пространства за работна в хотела. Описанието на пакета предлага предимства едновременно за работа и почивка, като насърчава посетителите „да се възползват изцяло от тези „работни ваканции“. Глобалната верига хотели citizenM предлага абонамент с фиксирана ставка за пътуващите, започващи от $119. Промоцията включва един престой на месец на всяко от многото им места, включително Ню Йорк, Вашингтон, Цюрих, Женева, Копенхаген и Лондон.

Тези промоции за пътуващите са особено навременни сега, когато няколко големи компании налагат връщане в офисите за своите служители. Apple и Google въведоха правила, изискващи работещите да се връщат поне 1 до 3 дни в седмицата, започвайки от април. Meta изисква служителите да се върнат в офиса от 28 март, а Microsoft предлага служителите да се върнат към хибриден модел, който ще изисква присъствие в офиса на непълно работно време.

Вместо да се връщат обратно в градовете, мнозина избират да пътуват на дълги разстояния, за да запазят своите крайградски удобства и да избегнат рязко покачващите се цени на наемите в големите градове. Тъй като условията на работа се променят през 2022 г. хората, които пътуват до работното си място, предприемат дългосрочни пътувания и ползват абонамент за хотелски престой, за да поддържат удобно разстояние от градския живот, като същевременно се показват и в офиса от време на време.