Дуетът Марая Кери и McDonalds: една октава по-високо празнично настроение

Клиентите в САЩ получават безплатно различни елементи от Менюто на Марая с минимална покупка от $1 в приложението на McDonald's

от Redlink
Дуетa Марая Кери и McDonalds: една октава по-високо празнично настроение

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

McDonald's издига на ново ниво своята платформа Famous Orders с една от най-продаваните изпълнителки на всички времена. И то не просто известна изпълнителка, а таква неразривно свързана с Коледа – изпълнителката на All I want for Christmas is You – Марая Кери. Сътрудничеството на веригата ресторанти за бързо хранене със звездата цели да издигне марката, да увеличи ангажираността с приложението ѝ и да стимулира продажбите в празничния сезон.

"Менюто на Марая" извежда подписаните от знаменитости поръчки на следващото ниво с ежедневни оферти за безплатни продукти, които са достъпни изключително чрез приложението на McDonald's и са специално подбрани, за да стартират празничното настроение в коледния сезон. Всеки ден от 13 до 24 декември клиентите в САЩ могат да получат безплатно от Big Mac и McNuggets до McMuffins с всяка поръчка на "Менюто на Марая" в приложението на McDonald's при минимална покупка от $1. "Менюто на Марая" ще бъде поднасяно в забавни, празнични опаковки, вдъхновени от любовта на Марая към празниците и шикозния ѝ стил.

Платформата Famous Orders на гиганта за бързо хранене досега си е сътрудничила с музикантите Травис Скот, Джей Балвин, BTS и Saweetie и помогна на McDonald's да издигне марката си и да стимулира основния растеж на продажбите и бизнеса. Но докато предишните знаменитости, с които си партнира марката в САЩ, имат значителни фен база сред поколение Z и милениеалите, музикална икона като Марая Кери може да разшири платформата към по-широка публика, особено през празничния коледен сезон.

„Марая си подхожда с празниците като кетчупа с пържените картофи, така че не можехме да измислим по-добър партньор, който да ни помогне да отпразнуваме предстоящия сезон“, каза в прес съобщение Дженифър Хийлан, вицепрезидент на маркетинг, съдържание и ангажираност на марката в САЩ. „Точно както Макдоналдс събира хората около масата с любимите им поръчки, музиката на Марая свързва всички ни през това време на годината.“

Успехът, който McDonald's постигна с платформата си Famous Orders, провокира и други вериги ресторанти за бързо хранене да имат подобни инициативи в САЩ. През септември Burger King привлече рапъра Нели, певицата Анита и инфлуенсърката Лил Хъди за представянето на своите Keep It Real Meals. Кампанията целеше да подчертае премахването на 120 изкуствени съставки от менюто си и обвърза менютата с имената на знаменитостите. Popeyes и Tim Hortons, които имат един и същи собственик с Burger King също създадоха музикални партньорства, обвързвайки се съответно с рапъра Megan Thee Stallion и певеца Джъстин Бийбър за иновации в менюто си и кобрандирани стоки.