Добра храна. Добри хора. Добър живот

Новата реклама на чешкия онлайн супермаркет rohlik.cz

от Redlink
Добра храна. Добри хора. Добър живот

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

rohlik.cz e чешки онлайн супермаркет, който доставя хранителни стоки до над 3 милиона клиенти в големите градове на Чешката Република, както и в Унгария (където оперира под името kifli.hu). Освен доставка на адрес, rohlik.cz са изградили и собствени хладилни пунктове на самообслужване в бизнес центрове и ключови места из Прага, от които хората могат да вземат своите по-малки покупки с sms код. Компанията има дялове в ebg.bg и декларира намерение за постепенното им увеличаване.


Двуминутното видео на марката, с което тя символично иска да покаже навлизането си в „новото нормално“, е режисирано от Marek Partys, и е създадено от маркетинг екипа на компанията и творческото дуо Wilhelm Kingа. Клипът е продукция на Bistro Films, а музиката в него е специално преработена версия на песента „Superstition” на живеещия в Чехия британски музикант James Harries. Освен в интернет, клипът се излъчва и в национални телевизии в Чешката Република и в Унгария от средата на юни 2020.

Целта на имиджовата реклама, издържана в стилистиката на филмова поетика, е да възхвали добрата храна, завръщането към корените и позитивизма. Клипът показва един мрачен, безрадостен свят, в който всички са подчинени на зададен от властите ритъм, а усмивките са забравени и непознати. През историята на едно момче, което открива забравените позитивни емоции и истинския свят извън стените на града, е показана силата на добрата храна, която връща доброто във всички хора. Освен в интернет, клипът се излъчва и в национални телевизии в Чешката Република и Унгария.

За феновете на дребните детайли е разработен и сайтът aspikon.cz на показания в клипа измислен хранителен продукт Аспикон, рекламиран в pin-up стил като “ново, по-малко вкусно, сега с нови изкуствени цветове и повече консерванти.“ На сайта, който е landing-page към rohlik.cz, от марката призовават: „Изпитайте вкуса на непознатото! Открийте продуктите на Аспикон, които нашите клиенти изобщо не харесаха. Гарантираме, че и на вас няма да харесат“ и препращат за поръчка на истинска, вкусна храна към rohlik.cz.

Основателят на rohlik.cz Томаш Чупр коментира:“Историята в нашето видео се случва в един свят, в който позитивната енергия надделява. И в този нов свят, наред с преоткриването на силата на човечността и взаимопомощта, се случва и завръщане към корените. Към природата, селото, традиционните занаяти, майсторството. Искаме да вдъхновим всички, които вярват, че е време за добри неща. И особено за добра храна.“