Диво.Вкусно.Органик.

Новата реклама на шоколадите Green&Black's променя каноните в категорията

от Redlink
Диво.Вкусно.Органик.

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Green & Black’s знаят, че истинският вкус на природата е див, вкусен, органичен. От самото ѝ създаване мисията на марката е закодирана в името: Green (Зелено) символизира тяхната ангажираност с етично произведено какао, Black(Черно) означава високото качество и превъзходния вкус на техния шоколад. Фокусът на Green & Black върху свежи, органични съставки позволява на марката да акцентира на несъвършенствата, които правят продуктите ѝ истински. Пънк рокът и луксозният шоколад не са от най-вероятните комбинации, но както показва този страхотен клип, “органично“ може да означава и диво, яростно и неопитомено.

Противно на традиционните изображения на природа в рекламите, тази показва на зрителите истината - сурова, хищна, неопитомена, дива, природа в цялата ѝ дива прелест. Новата рекламна кампания на Green & Black’s показва как органичните съставки се сблъскват, за да създадат всяко едно блокче от превъзходния им шоколад, като избягва обичайните красиви, спокойни, кадансирани сцени показващи производството на шоколадови изкушения. Вместо това представя див, експлозивен, вълнуващ монтаж показващ природата в действие. Рекламата е създадена от агенцията VCCP London и е заснета от награждаваната режисьорка Ким Гериг (заснела и една от най-награждаваните реклами - Viva La Vulva на Libresse) и продуцентската компания Somesuch. Музиката от клипа е песента Born free на тамилската артистка от Шри Ланка M.I.A. Кампанията обхваща външна реклама, социални медии, дигитална реклама, VOD и телевизионна реклама.
“Искахме да създадем кампания, която да ви потопи изцяло във вкусовете на природата ", заявява Каролайн Роулингс, Творчески Директор на VCCP. „Не спокойната природа, с която сме свикнали да свързваме с био храни, а дива, брутална, неподправена природа, където се наслаждават на най-добрите органични вкусове. Ким го разбра веднага и тя и нейният брилянтен екип направиха филм, който надмина всичките ни очаквания за това как ще изглежда клип, заснет по време на пандемия."
Дейвид Клементс, директор маркетингови активации на Green & Black’s, казва: „Много се вълнуваме да покажем какво представлява марката с новата ни кампания, връщайки Green & Black’s към природата. Клипът улавя идеята за вкус по съвсем нов начин, с пиршество за очите и нападение над сетивата.“