Дейвид Бекъм е новия глобален посланик на Maserati

Дейвид Бекъм бяга от напрегнатото си ежедневие в първата създадена за марката от Droga5 London кампания на Maserati

от Redlink
Дейвид Бекъм е новия глобален посланик на Maserati

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Вече повече от век Maserati създава уникални автомобили, незабавно разпознаваеми с изключителната си индивидуалност. Със своя стил, технологии и вродена изключителност те задоволяват най-изисканите вкусове и винаги са били отправна точка в световната автомобилна индустрия. Уникалната рецепта на Maserati за глобален успех – смес от дизайн, иновации и страст, превключва на нова, по-висока предавка с представянето на новия световен посланик на марката – Дейвид Бекъм.

Глобална спортна и модна икона, филантроп и бизнесмен, Дейвид Бекъм е перфектният партньор за Maserati, движейки марката напред в челните редици на луксозното шофиране през 21 век. След оттеглянето си от футбол, Бекъм участва в реклами за собственото си уиски Haig Club, а наскоро участва и в кампания за подкрепа на барманите,в сътрудничество с Aviation Gin на Райън Рейнолдс. Бекъм беше рекламно лице и на модни марки като H&M и Adidas. Той също се появи в скорошна информационна кампания за благотворителната организация Malaria No More. През 2014 Бекъм беше бранд посланик на Jaguar за Китай и участва в реклама, която имаше за цел да увеличи привлекателността на луксозната британската марка за потребителите на китайския пазар – най-големия автомобилен пазар в света. В реалния живот футболната икона има спорна история на шофирането си: през 2019 му беше забранено да шофира във Великобритания за шест месеца заради използването на мобилен телефон зад волана, но според Дейвид Колбуш, творчески директор на Droga5 Лондон, това „не е възникнал“ проблем нито за агенцията, нито за марката.

Паоло Тубито, главен маркетинг директор на Maserati, коментира: „Марката върви напред, открива нова ера. Maserati се стреми да оспори статуквото като иновативен по природа, задвижван от страст и уникален по дизайн бранд. Партньорството с Дейвид е въплъщение на всички тези ценности. "


Първата стъпка в партньорството, обединяващо ценностите на Maserati и Дейвид Бекъм, е вдъхновяващия рекламен видео клип „Отклонение“. Рекламата, създадена за марката от Droga5 London, е заснета в Маями от известния режисьор Harmony Korine ("Хлапета", "Купонджийки") от продуцентската компания MJZ, който, подобно на Бекъм, в момента също живее в Маями. В клипа Бекъм, облечен с флорална риза, кара своя мощен SUV Maserati Levante Trofeo из града, докато слуша гласовия асистент да изрежда графика му за деня. Очевидно има много ангажименти, но въпреки това изкушен от чистата радост да направи неочакваното, решава да избяга от напрегнатия си график и започва да върти „понички“ с луксозния си SUV Maserati на уединено място в града. Идеята, казва главният творчески директор на Droga5 Лондон Дейвид Колбуш, е, че „както всички нас, Бекъм е прекалено ангажиран в тази информационна ера“ и се наслаждава на малък акт на бунт, проявявайки „микроагресия срещу своя график“.

Това е първата кампания на Droga 5 Лондон за марката, и макар да не е сред най-впечатляващите кампании на тази творческа агенция, световните специализирани издания определят избора на Бекъм за рекламно лице на Maserati като изключително удачен. BCW Global отговаря за медийното планиране и закупуване на новата кампания на Maserati.