Crocodile Inside – рекламния клип на Lacoste, награден с Grand Prix Film Lion 2021

Рекламен клип на BETC Paris, достоен за голямото кино, е с най-високото отличие за рекламен филм на Cannes Lions International Festival of Creativity 2021

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Клипът е част от създадената през 2019 за Lacoste от агенцията BETC Paris кампания Crocodile Inside, подписана със слогана „Животът е красив спорт“. С кампанията Crocodile Inside, Lacoste ни предлага една визия за елегантност, която е по-динамична и по-реална, изпитана в живота и която резонира с нашето време повече от всякога. Кампанията подчертава основните ценности на марката: упоритост, свободата на ума и движението и креативност. За Lacoste да бъдеш елегантен във всяка ситуация, дори в беда, е предизвикателството, което марката е избрала да подчертае.

Рекламният клип е в основата на кампанията и представя една много красива метафора на любовта и нейните недостатъци. В нег о(както и в предишните реклами на марката) участва двойка: мъж и жена. Любовната история между тях обаче не е идеализирана и представена в романтична светлина. Напротив – филмът започва със скандал и показва двойката на ръба на разпада на връзката помежду им. Казват се думи, които не могат да бъдат взети обратно и се създава метафорична пропаст между мъжа и жената. Докато домът им и цялата сграда се срутват и се разпадат на парчета около тях, те изведнъж осъзнават, че са прекалили и правят смел скок обратно един към друг. Сцената се засилва от грандиозни каскади и декор, в мощна илюстрация на отчаяната им битка да не се отказват един от друг и своите ценности. Музиката: L’Hymne a l’amour на Edith Piaf неимоверно подсилва емоциите пресъздадени във филма. Разликата между сцените на спор и признанието за любов, изпято от Едит Пиаф засилва интензивността и емоцията,а впечатляващите специални ефекти, спиращата дъха актьорска игра и L’Hymne a l’amour придават на тази реклама всички характеристики на един страхотен филм.

Високото кинематографично ниво на клипа и специалните ефекти са заслуга на продуцентските компании ICONOCLAST и General Pop и режисурата дело на Megaforce – четирима млади френски режисьори, които успяват да си създадат име и да се наложат в световен мащаб, печелейки много награди с работите си. През 2018 AdWeek обявява Megaforce за 4-ма от 15-те най-креативни и най-обещаващи режисьори в света.

С тази кампания марката с крокодила затвърждава френската си идентичност. За превъплъщение на двойката в историята Lacoste, BETC Paris и режисьорите от Megaforce избират известни лица от новото френското кино: Улая Амамара, станала известна с ролята си във филма „Божествените“ (Divines,2016), донесла ѝ награди Сезар и Люмиер за най-перепсективна млада актриса и станалия известен с ролята си във филма "Любов при първа битка"(Les Combattants) - Кевин Азаис, също удостоен с Награда Сезар за най-перспективен актьор, и а Награда Люмиер за най-перспективен актьор. Изборът на музиката- „Химнът на любовта“ на Пиаф също е доста радикален избор за международна кампания. Едит Пиаф изпява тази песен и на английски, но Lacoste избират да запазят френската версия на песента във всички страни в които се излъчва рекламата.