Без храна преди залез в рекламата на Tesco

За да се подчертае преходa от ден към нощ, всички билборди са обърнати на изток, като слънцето залязва на заден план.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

В момента по света всеки четвърти човек е мюсюлманин и се прогнозира, че ислямът ще стане най-голямата религия до 2075 година. В страните, където ислямът не е доминираща религия, все още мюсюлманите са изключително слабо представени в рекламата и медиите.

Причината е отчасти и в това, че например в страна като Обединеното кралство мюсюлманската общност е изключително разнообразна и обхваща широк спектър от културни среди. Британският супермаркет Tesco предлага елегантно решение на въпроса как да се говори с толкова разнообразна група и по случай Рамадан създава кампания, която може да се хареса на всеки, практикуващ ислям.

За да отбележи месеца Рамадан, когато мюсюлманите се въздържат от хранене и пиене между зазоряване и здрач, Tesco създава кампания на дигитални билборди с динамично променящи се изображения. През деня екраните показват четири ръце и голям брой празни чинии. След като слънцето залезе, храната се появява в чиниите, точно когато мюсюлманите започват да нарушават постите си с ифтар.

Рекламата е разработена от BBH London с приноса на консултантската компания The Unmistakables и се показва на билбордове в райони с големи мюсюлмански общности, включително Лондон, Бирмингам и Брадфорд. За да се подчертае преходa от ден към нощ, всички билборди са обърнати на изток, като слънцето залязва на заден план.