BAAwards 2021 - годишните награди на Българската асоциация на рекламодателите се завръщат за седми път

Трите конкурса за рекламодатели, комуникационни агенции и студенти с по три категории за участие приемат заявки от 01.09.2021

от Redlink
BAAwards 2021 - годишните награди на Българската Асоциация на Рекламодателите се завръщат за седми път

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

След година и половина пандемия, променила света завинаги, конкурсът на БАР се завръща за 7-а поредна година с BAAwards21.

От създаването си през 2014г., конкуръст BAAwards ("Наградите на БАР") работи за развитието на професионализма в маркетинговите комуникации в България. BAAwards отличава най-добрите постижения – тези, които се превръщат в пример и стимул за професионалистите в сектора; тези, които дават надежда за успешна реализация в България; тези, които работят за по-добра, предвидима и етична пазарна среда, която привлича повече инвестиции.

Днес, когато средата за бизнеса е трансформираща със сигурност изпъкват кампаниите и хората зад тях, които не спират да търсят и намират работещи решения в напълно променената бизнес реалност. Тази година БАР си поставя като основна цел да насочи прожектора към хората, реализирали най-добрите кампании от началото на 2020 година досега.

Рекламодатели, комуникационни агенции и студенти ще се състезават в три отделни конкурса за наградите на БАР (BAAward 2021), в които ще могат да демострират своята уникална експертиза в променената бизнес среда. Право на участие в конкурса имат кампаниите, реализирани в периода 01 януари 2020 – 30 юни 2021 г. Заявките ще се подават онлайн от 1 септември 2021 до 17 октомври 2021 г. за бизнес конкурсите (за рекламодатели и коуникационни агенции) и до 31 октомври за студентския конкурс.

Кампаниите в трите конкурса на BAAwards 2021 ще се състезават в 3 категории:

· Пускане на пазара на нов продукт под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория

· Пускане на пазара на новa услуга под нов бранд или като деноминатор на съществуващ бранд в установена категория

· Kампания, свързана с корпоративна социална отговорност

Заявките в трите конкурса ще се оценяват от жури, съставено 9 водещи български професионалисти в сферата на маркетинга и рекламата с председател Свилен Стрезов, директор дивизия „Продукти без лекарско предписание“, Тева и председател на УС на БАР.

Конкурсът BAAwards непрестанно се развива. През 2015 г. той отличи агентите на положителната промяна в маркетинговите комуникации и нейните архитекти през 2016-а, "вдигна летвата" през 2017-а, разшифрова БАРкода на успеха през 2018 г., а през 2019-а отличи най-виското "четвърто измерение на професионализма".

През 2021 наградите се провеждат под темата "Сме Ние", с която Българската асоциация на рекламодателите кани всички да станат част от "Новото начало" – това, от което СМЕ част всички НИЕ, защото резултатите на компаниите идват от хората, които работят заедно за успеха.

Подробна информация за конкурсите BAAwards 2021 може да намерите тук.