Седмица 45 – „Гласът на България“ се завръща

Незначителен ръст, но показателен за увеличаващия се традиционно през сезона интерес към телевизията.

Текст: Елица Павлович; Петя Розева от Redlink
Седмица 45 – „Гласът на България“ се завръща

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Средноседмичните рейтинги за периода 6-12 ноември, подобно на тези от предходната седмица, остават над нивата от миналата година, с незначителен ръст, но показателен за увеличаващия се традиционно през сезона интерес към телевизията.

Този ръст веднага си личи в топ програмите и най-големият печеливш е „Гласът на България“, чийто значителен ръст на рейтингите се дължи основно на факта че заради двата кръга на местните избори предаването беше преместено в събота през последните две седмици. Сред най-гледаните предавания няма друго с толкова значителна разлика в аудиторията, но в класирането се връщат на предни места публицистичните предавания като „Защо, господин министър?“ и „На фокус с Лора Крумова“, които се излъчват непосредствено след новините по двете най-големи телевизии. Двете големи телевизии бТВ и Нова телевизия доминират изцяло в класацията.

Постепенното увеличение на рейтингите на предаванията в прайм тайма също показва сезонната промяна в зрителското поведение и по-устойчивия интерес на аудиторията. Това личи повече при риалити форматите, които отбелязват по-висок процент зрители (рейтинг) отколкото за първия си брой за сезона, докато за развлекателните програми като шоуто на Рачков или Цитиридис, както и при сериалите показателите са по-неустойчиви.

Интересна е и картината при публицистичните предавания, където зрителите слабо се интересуваха от подобно съдържание около изборите, но тенденцията за ръст се забеляза още при балотажа и продължава да се забелязва повишение на рейтингите за всички предавания с много малко изключения.