„Свобода“ – новата реклама на холандската застрахователна компания Centraal Beheer

61-вия клип от 36 годишната кампания „Просто се обадете на Apeldoorn“

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Рекламната кампания „Просто се обадете на Apeldoorn“ е легендарна в Нидерландия, станала е пословична с остроумието и качеството на продукциите и навлиза в 36-та си година.

Oригиналната кампания от 1985 г. е създадена от Geudeker / Oerlemans, преди акаунтът да бъде преместен в DDB две години по-късно. Оттогава – вече 34 години – DDB Unlimited Амстердам запазва идеята, остроумието и неочакваните обрати във всеки един от 60-те клипа от поредицата до момента. След забавните истории за Титаник, крадците на бижута, НЛО, Рио и дори клип с участието на президента на САЩ Бил Клинтън от 1996 г. (за който наскоро се разкри че е получил 600 000 долара за участието си в рекламата),

дългогодишната поредица реклами на холандския застраховател Centraal Beheer се завръща с нова реклама от серията, четири години след последната от 2017г., с участието на Хълк Хоган.

„Свобода“ – 61-вия клип от поредицата „Просто се обадете на Apeldoorn“ разказва историята на самоуверен млад мъж, който излиза на свобода и преди да се усети неговото ДНК се оказва на местопрестъпление. Клипът е заснет в Испания, режисиран е от известния филмов режисьор Matthijs van Heijningen Jr. и включва класическото парче "Bad to the Bone" на George Thorogood.

„Просто се обадете на Apeldoorn“ е доказана с времето и многократно награждавана концепция, с която искаме да накараме Холандия да се усмихне“, казва Пеги Спаапен, старши мениджър „Стратегическо позициониране и маркетинг на марката“ в Centraal Beheer Achmea. Четиригодишната пауза в кампанията е свързана със смяната на фокуса и трансформацията на Centraal Beheer Achmea от застрахователна и финансова компания към доставчик на широк спектър услуги за дома. През последните четири години, често в сътрудничество партньорската им мрежа, Centraal Beheer значително разшири обхвата на предлаганите услуги, включително и с „Направи си сам“ решения и предлагането на удобства за устойчив живот като слънчеви панели и изолационни решения. Компанията вече предлага на клиентите си удобства за и около дома, с много повече решения, отколкото само застрахователни и финансови продукти. Именно за тези нови услуги силната и надеждна марка е от съществено значение и именно заради това очакванията са, че с новата серия от поредицата „Просто се обадете на Apeldoorn“ – „Свобода“, ще зареди добре познатата марка с емоция и отново ще постави марката в светлината на прожекторите. От DDB Unlimited са убедени, че емблематични кампании като „Просто се обадете на Apeldoorn“, могат да си позволят няколко години почивка, особено когато са изграждани в течение на десетилетия и са сигурни, че забавната кампания е подходяща за всички времена и поколения.

Клипът е тестван от Neurensics с помощта на fMRI и технология за проследяване на движението на очите, като връзката с марката е оптимизирана на базата на резултатите от тези изследвания, на които историята се е представила доста добре.

„Тази реклама допринася за затвърждаване на позиционирането на нашата марка, като предлагаща удобство. С нея искаме да укрепим познатостта на марката и комуникационното ѝ послание, че ние винаги ви помагаме да намерите решение и че винаги можете да се свържете с нас. И разбира се, ние също така искаме да дадем на Холандия отново една голяма усмивка, от тази емблематична рекламна концепция и забавните ѝ моменти. Надяваме се и да добавим и една нова класика към нашия списък с това 61-во издание на „Просто се обадете на Apeldoorn“, споделя Пеги Спаапен пред холандските медии.

За медийното планиране и купуване на кампанията отговаря Mindshare, като тя включва две вълни на телевизионна реклама през юни и през есента, както и оналйн реклама.