„Сън в зимна нощ“ от Prada за Коледа 2021

Коледната кампания на Prada е тържество на модата, киното, приятелството и мечтите.

от Redlink

най-четени

Защо да се абонирам за redlink?

eксклузивни анализи

пийпълметрични данни

детайлни селекции

помагате на една нова медиа

Тази година модна къща Prada избира зимен сюжет за своята коледна кампания. За разлика от миналогодишния им клип, в който действието се развива във вила в слънчева Италия и така адресира клиентите по цял свят, дори онези, при които не е зима или които не празнуват Коледа, тази година посланието е еднозначно – Коледа наближава, а сезонът е зимен.

Рекламният филм на Prada използва най-модерна филмова технология, която съществува само в сериала „Мандалорианецът“ и позволява пълно потапяне на зрителя в атмосферата. Героите на клипа са четирима актьори – Джулия Гарнър, Шира Хааз, Луис Партридж и Тейлър Ръсел, приятелска група от красиви млади хора. Четиримата вървят през снежна равнина, облечени празнично и очевидно отиват да празнуват някъде с приятели. Снежната равнина се оказва не на някой от полюсите, а до Лос Анжелис и тъкмо там стигат героите на филма. Сценарият е на култовата сценаристка и режисьорка Мери Харън, известна например с „Американски психар“, а режисьор е Глен Лъчфорд, който работи с Prada от 90-те насам. Криейтив директор на клипа е Фердинандо Вердери. Музиката е на Чайковски и е любопитен факт, че още една италианска модна къща – Versace – също е избрала мотив от балет на Чайковски за коледния си клип.

Последната колекция на Prada е вдъхновена от киното и това е една от причините и комуникацията да е в тази посока. Дрехите са в черно бяло или с блясък, много кинематографични, всички те вече се продават на сайта на марката.

Краят на клипа е обнадеждаващ – посланиците на Prada стигат до Лос Анжелис и пред тях се разкрива блестящ целия град, очакващ ги, разпрострян в краката им. Символично, пускането на клипа съвпада с новината от централата на Prada, че несменяемият управляващ холдинга, 75-годишният Маурицио Бертели, съпругът на Миуча Прада, подготвя предаването на властта на сина си Лоренцо. Процесът ще отнеме няколко години и очакването е да изведе модната къща на правилното място, а светът да е в краката й – също като в този сън в зимна нощ.